Dolar
32.57
Euro
34.95
Altın
2,317.27
ETH/USDT
3,137.40
BTC/USDT
64,227.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, seçim 2015, arşiv

"Erzurum'a kardeşliğimizi güçlendirmeye gideceğiz"

HDP Eş Genel Başkan Demirtaş, "Biz Erzurum'a ülkemizin barışını, kardeşliğini güçlendirmeye gideceğiz" dedi.

27.05.2015 - Güncelleme : 27.05.2015
"Erzurum'a kardeşliğimizi güçlendirmeye gideceğiz"

KONYA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erzurum'da İstasyon Meydanı'nda miting yapmak istiyoruz ama bütün partilere orada miting izni verilmesine rağmen maalesef duyum alıyoruz; HDP'ye vermemek için bahaneler üretiyorlar. Bu tür şeylere hiç gerek yok. Biz Erzurum'a ülkemizin barışını, kardeşliğini güçlendirmeye gideceğiz" diye konuştu. 

Demirtaş, partisinin Konya Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde, 7 Haziran seçimlerinin sıradan, klasik bir partiler arası yarış olmaktan çıktığını söyledi.

Bu seçimin ülkede demokrasiyi, özgürlüğü geliştirecek, toplumsal kalıcı barışa adım atacak bir tercih olduğunu ifade eden Demirtaş, kendilerinin bu tercihi ve umudu büyütmek için çalıştığını dile getirdi.

Demirtaş, AK Parti, MHP, CHP ya da başka partilere oy verenlerin HDP'nin düşmanı olmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Siyasi rekabeti, biz siyasetçiler yürütüyoruz. Sizler sokakta kardeş olacaksınız, el ele vereceksiniz. Bundan daha büyük bir kazanım yoktur. Tuzaklara, kışkırtmalara, provokasyonlara düşmeden bugüne kadar geldiniz, ondan sonra da önümüzdeki 10 günü bu şekilde değerlendirmemiz lazım. Bazı yerlerde mitinglerimiz engellenmeye çalışılıyor. Buradan özellikle Erzurum'la ilgili bir meseleyi dikkatlerinize sunmak istiyorum. Sayın Erzurum Valisi'ne de çağrı yapmak istiyorum. Türkiye'nin birçok şehrinde miting yaptık. Çok şükür hiçbir yerde sıkıntı olmadı, olmaz da. Çünkü biz her şehre HDP'nin barış mesajını, selamını götürüyoruz. Eğer AKP'liler, AKP yöneticisi, özellikle Başbakan ve Cumhurbaşkanı, kışkırtmasalar, halkın kendi arasında hiçbir sorun yok. Şimdi Erzurum'da İstasyon Meydanı'nda miting yapmak istiyoruz ama bütün partilere orada miting izni verilmesine rağmen maalesef duyum alıyoruz; HDP'ye vermemek için bahaneler üretiyorlar. Bu tür şeylere hiç gerek yok. Biz Erzurum'a ülkemizin barışını, kardeşliğini güçlendirmeye gideceğiz. İstasyon Meydanı'nda, Erzurum'da vereceğimiz mesajlar Erzurum'un yarasına da ülkenin yaralarına da merhem olacak. O nedenle kimse kaygılanmasın. Sayın Erzurum Valisinin de kaygılanmasına gerek yok. Kendi tedbirlerini alırlar. Aynı Konya'da olduğu gibi coşkuyla barış mesajlarımızı verir, mitingimizi tamamlarız."

İktidarın bugün bedavadan milliyetçi oylara, inançlı Müslüman insanların oylarına konmaya çalışacağı iddiasında bulunan Demirtaş, "Bugün, yarın, Ayasofya tartışmasını da açacaklar. Belki gidecekler namazlarını da Cuma namazlarını seçim kampanyasının parçası haline getirecekler. İzleyin. Bunların tarzı budur. Bugüne kadar bu şekilde çirkin, ucuz yöntemlerle oy toplamayı tercih ettiler. Görelim bakalım, aynı yöntemlerle önümüzdeki 10 gün sürekli milliyetçiliği tırmandırarak, ülkede bir kez daha kamplaşmaya yol açacaklar" diye konuştu. 

Muhabir: Rifat Yerlikaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın