Gündem, arşiv

'Türk askerine silah çekerek insanlık onurunu mu koruyorlar?'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Demirtaş'a hitaben "Türk askerine silah çekip şehit ederken de mi insanlık onurunu koruyordu bunlar?" dedi.

25.05.2015 - Güncelleme : 25.05.2015
'Türk askerine silah çekerek insanlık onurunu mu koruyorlar?'

KAYSERİ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi için "Senin kardeşin ne iş yapıyor, nerede?" dediğini anımsatarak, "Çıkmış diyor ki, 'IŞİD'e karşı insanlık onurunu koruyormuş, mücadele ediyormuş. Yani 'terörist' demenin başka bir hali. Peki, Türk askerine silah çekerken, karakol basarken, milletin evlatlarını şehit ederken de mi insanlık onurunu koruyordu bunlar?" ifadesini kullandı.

Akdoğan, Melihgazi Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Mayıs ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, önemli bir seçime gidildiğini, ülkenin geleceğinin belirleneceğini ve bunu "seçimlerin anası" olarak nitelendirdiğini söyledi. 

Bugüne kadar AK Parti olarak çok zorlu seçimleri kazandıklarını belirten Akdoğan, bu seçimin hepsinden önemli olduğunu çünkü sonucuna göre yeni Türkiye'nin inşa edileceğini vurguladı.  

Akdoğan, Türkiye'yi üç kat büyüttüklerini, Avrupa'nın yatırımları durdurduğunu buna karşılık Hükümet'in her biri beş, on milyar dolarlık yatırımları hayata geçirdiğini anlattı.

Türkiye'nin bölgesinde önemli bir aktör haline geldiği için rahatsız olanların bulunduğunu bildiren Akdoğan, bunun dış oyunun parçası olduğunu ve toplumsal isyanların bu yüzden başlatıldığını kaydetti.

Akdoğan, milletin bu oyunu fark ettiğini dile getirerek, yerel seçimde işbirliğinin yapıldığını sonrasında ise cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday çıkarıldığını fakat hiçbirinden istenilen neticenin alınamadığını ve AK Parti'nin her defasında daha da güçlendiğini ifade etti.

Şimdi ise HDP'nin parti olarak seçime konulmaya çalışıldığını ve bunun bir proje olduğunu belirten Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Barajı aşırtırsak AK Parti'yi devirebiliriz) diye hesap yapıyorlar. Onlar da atıldı ortaya 'bizi kullanın, biz AK Parti'yi engelleriz' diyorlar. Onun için ilk cümleleri 'Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptırmayız' oldu. Çünkü Tayyip Erdoğan, AK Parti karşıtı cepheye taşeron olarak kendilerini sundular. Bu bir oyun, kendilerini darbeci, vesayetçi anlayışa kullandırtıyorlar. Bugüne kadar onlara her türlü kötülüğü yapan, partilerine kapatan zihniyet, 'celladına aşık olma' durumudur bu. Diğerleri de paralel çete, yani Çözüm Süreci'nin düşmanları."

"Kürt'ün dirisini de ölüsünü de istismar ediyor"

Yalçın Akdoğan, AK Parti'yi yok etmek için karşılarında büyük bir işbirliğinin olduğuna dikkati çekerek, "Aynı oy yüzdesine ulaşabiliriz, milletvekili sayımız da önemli. Bir, iki puan her şeyi değiştirebilir, bu yüzden çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

Akdoğan, terör örgütlerinin işbirliği halinde olduklarını anlatarak, HDP yöneticilerinin DHKP-C yöneticilerine teşekkür ettiğini dile getirdi. HDP'nin barajı geçmesi ve güçlenmesi durumunun demokrasiye hizmet etmeyeceğini belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Çünkü bunların bir iradesi yok. Davul Selahattin Demirtaş'ın boynunda, tokmak Kandil'deki adamın elinde. O ne derse o oluyor. Hesabı Kandil'e veriyor, millete vermiyor. Demirtaş şimdi bana cevap vermiş. Ben, 'Senin kardeşin ne iş yapıyor, nerede?' dedim. Dağda biliyoruz. Çıkmış güya cevap veriyor, diyor ki, 'IŞİD'e karşı insanlık onurunu koruyormuş, mücadele ediyormuş. Yani terörist demenin başka bir hali. Peki, Türk askerine silah çekerken, karakol basarken milletin evlatlarını şehit ederken de mi insanlık onurunu koruyordu bunlar?

Cumhurbaşkanı Yüksekova'da havaalanı açacak, her türlü engellemeyi yaptılar 'havalimanı yapmayalım' diye. Şimdi Suriye'de PKK cenazeleri varmış üç tane, 'onları oraya götürelim de aynı gün provokasyon olsun' diye uğraşıyorlar. Yani Kürt'ün dirisini de istismar ediyor, ölüsünü de istismar ediyor. On gün önce ölmüş bu insanlar, niye göm müyorsunuz, niye cenazelerin üzerinden istismar yapıyorsunuz? Bu nasıl bir adiliktir. Kandil, çıkmış bana cevap veriyor, 'kimseyi tehdit etmiyorlarmış'. Senin varlığın tehdit demokrasiye, sen eli silahlı ortalıkta dolaşacaksın, sonra ben tehdit etmiyorum. Senin varlığın, demokrasiye tehdittir, siyasete tehdittir."

Akdoğan konuşmasının ardından içlerinde MHP'den istifa edip, AK Parti'ye katılan Ali Osman Yıldız'ın da aralarında yer aldığı partililere AK Parti rozeti taktı.

Daha sonra Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret eden Akdoğan, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Megakent görmek isteyen Kayseri'ye gelsin"

Akdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesince restorasyonu yapılan "Kayseri Mahallesinin" tanıtım kokteylindeki yaptığı konuşmasında ise Kayseri iliyle her zaman gurur duyduklarını, Abdullah Gül, Taner Yıldız ve Mehmet Özhaseki gibi isimlerin şehri daha da sevdirdiklerini söyledi.

Kalkınmanın yerelde başladığına işaret eden Akdoğan, yeni Türkiye'nin kalkınmasında da şehirlerin gelişiminin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Akdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı, "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"ni eleştirerek, "İki seçim önce biz 'Megakentler, dev projeler' sloganını kullanmıştık. Şimdi birileri bunu seçim kampanyasında 'vaat' diye çıkarak söylüyorlar. Megakentler kuracaklarmış, megakent görmek isteyen gelsin Kayseri'ye baksın, gelsinler Konya'ya baksınlar, Bursa'ya baksınlar. Lafa değil icraata bakmak lazım" ifadelerini kullandı. 

Siyasetsizlik hali olduğunu belirten Akdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürüyken emeklilerin maaşlarını alabilmek için gece kuyruğa girdiklerini ve hayatlarını kaybettiklerini anlattı.

Akdoğan, AK Parti döneminde Kayseri'ye 13 katrilyon yatırım yaptığını kaydederek, artık şehirde turizmin gelişmesinin gerektiğini, bu yüzden tarihi eserlerin daha iyi anlatılmasının altını çizdi. 

Kayseri'nin ülke dışında da ticaretiyle anıldığını vurgulayan Yalçın Akdoğan, artık ticaretin şehirde çok önemli olduğunu ifade etti.

Kayseri Mahallesinde 21 iş yeri, 30 yataklı butik otel, yöresel ve el işi ürünlerinin sergilenip satıldığı mekanlar bulunuyor.

Muhabir: İlkay Guder, Musa Özyürek

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.