Dolar
32.33
Euro
34.95
Altın
2,213.03
ETH/USDT
3,564.40
BTC/USDT
70,722.00
BIST 100
9,053.34
Politika, seçim 2015, arşiv

'Kim doğru bir adım atmışsa onu inkar etmedik'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz hiçbir zaman vicdansız, adaletsiz davranmadık. Kim bu ülkede taş üstüne taş koymuşsa, doğru bir adım atmışsa onu da inkar etmedik" dedi.

24.05.2015 - Güncelleme : 24.05.2015
'Kim doğru bir adım atmışsa onu inkar etmedik'

İSTANBUL

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş HDP'nin İstanbul 3. bölge milletvekili adaylarının tanıtıldığı Bağcılar Meydanı'ndaki mitingde,  7 Haziran'daki genel seçimlerin partiler arası bir yarış olmaktan çıktığını söyledi.

Seçimlerin, "diktatörlükle özgürlük, baskı ile barış ve kardeşlik" arasında yarışa dönüştüğünü savunan Demirtaş, "Hükümetler, iktidarlar, devlet yöneticileri, temsil ettikleri milleti, temsil ettikleri halkı, doğru temsil etmek istiyorlarsa halkla aralarına mesafe koymamaları lazım. Halk nasıl yaşıyorsa onların da öyle yaşaması lazım. Adil olması lazım" diye konuştu.

Halkın iktidara, adaletsiz davranması için oy vermediğini ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bakın biz hiçbir zaman vicdansız, adaletsiz davranmadık. Kim bu ülkede taş üstüne taş koymuşsa, doğru bir adım atmışsa onu da inkar etmedik. Kim ki bu ülkede faydalı bir iş yapmışsa 'Allah ondan razı olsun' dedik ama doğru bir iş yaptı diye 10 tane yanlışına da katlanmak zorunda değiliz. Doğru bir adım attın diye senin zulmünü de normal görmek zorunda değiliz. Yol yaptın diye yolsuzluğunu da hoş görmek zorunda değiliz."

Seçim günü oy kabinine girdiğinde vatandaşların vicdanıyla baş başa olacağını belirten Demirtaş, "Mühür sizin elinizde, o gün sultan sizsiniz" ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da Bağcılar'da İstanbul 3. bölge mitinginin yaptıklarını hatırlattı. Buldan, mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Esas mitingimizi 30 Mayıs tarihinde Kazlıçeşme'de yapacağız ama buradan dün İzmir'de yapılan, milyonlarca insanın katıldığı İzmir mitingimizi de selamlıyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın