Dolar
32.38
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,536.20
BTC/USDT
69,895.00
BIST 100
9,065.91
Gündem, arşiv

Başbakanlık İzmir Ofisi açıldı

Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık İzmir Ofisi açılış töreninde, "Allah bu binada alınacak kararları İzmir'imiz için, ülkemiz için hayırlı kılsın" dedi.

24.05.2015 - Güncelleme : 24.05.2015
Başbakanlık İzmir Ofisi açıldı

İZMİR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık İzmir Ofisi açılış töreninde, "Allah bu binada alınacak kararları İzmir'imiz için, ülkemiz için hayırlı kılsın, yanlış veya olabilecek hatalardan bizi azade eylesin" dedi.

Davutoğlu, konakladığı otelden Başbakanlığa ait otobüsle ayrıldı. Yol boyunca kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlara karşılık veren Davutoğlu, zaman zaman otobüsü durdurtarak, kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti, çocuklara oyuncak hediye etti.

Tören İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının polisler tarafından göndere çekilmesiyle başladı. Törende konuşan Davutoğlu, "tarihi bir ana şahitlik edildiğini" belirtti.

İzmir'i ülkenin ve milletin ufuk şehri olarak nitelendiren Davutoğlu, "Asya'dan Anadolu'ya, Anadolu'dan İzmir'e doğru atalarımız Çakabey öncülüğünde yürürken İzmir'i Akdeniz'e doğru bir kısrak başı gibi milletimizin temsil mekanı kıldılar" diye konuştu.

Akdeniz'in bir Türk gölü haline geldiğinde kentin söz konusu havzanın en önemli şehri olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, çağdaşlaşma döneminde kentin önemli düşünce akımlarının giriş kapısı olduğunu belirtti.

Ülke işgale uğradığında Hasan Tahsin'in bu işgale hiçbir zaman boyun eğilmeyeceğine yönelik ilk işaret fişeğini İzmir'de çaktığını dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin habercisi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal askerleri Kocatepe'den İzmir'e doğru yürürken İzmir'i cumhuriyetimizin öncü şehri olarak bir anlamda ilk habercisi olarak ilan etmiş oldular. İstiklalimizi burada kazandık, demokrasiyi inşa ederken Adnan Menderes ve arkadaşları yine İzmir'de büyük bir siyasi meşaleyi öncülük olarak öne çıkardılar. Her zaman İzmir tarihimizin öncü, ufuk şehri oldu. Asya ile Avrupa, Anadolu ve Akdeniz arasındaki buluşmanın merkezi oldu. İzmir bugün de sadece ülkemizin 3. büyük şehri değil, devletimizin de en önemli siyasi, kültürel, ekonomik faaliyetlerinin yapıldığı merkez, ufuk şehirlerin başında geliyor."

"İzmir'in karakteristiğini yansıtan bu güzel mekan"

Başbakan olarak İzmir'e ilk ziyaretinde kente başbakanlık ofisi açılacağı müjdesini verdiğini anımsatan Davutoğlu, uygun mekan arayışlarının ardından mevcut yerin bulunduğunu anlattı.

"İzmir'in bu denize bakan ve İzmir'in karakteristiğini yansıtan bu güzel mekanda karar kıldık" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede bütün İzmirlilere ve ülkemize mesajımız şudur, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Hakkari'den Edirne'ye, Artvin'den Muğla'ya kadar ülkemizin her yerinde vatandaşlarımıza hizmeti asli bir görev olarak addeder. Bu çerçevede de İzmir'imizde bu ofisimizin açılmasıyla bir anlamda İzmir'e verdiğimiz önemi göstermek yanında Akdeniz ve Avrupa ufkumuzu da ortaya koymuş oluyoruz. Bundan sonra fırsat buldukça, bunu da sık sık bulacağıma inanıyorum, bazı resmi toplantıları, resmi ağırlamalarımızı İzmir'de yapacağız. Bazen gerektiğinde bakanlar arasında yapılacak toplantıları da İzmir'e taşıyacağız. Bu kararı alırken ülkemizin perspektifi ve İzmir'e verdiğimiz önemi ortaya koymak bakımından zaruri gördüğümüz bir karardı."

"Öncü şehrimiz olmaya devam edecektir"

Başbakanlık İzmir Ofisi'nin ülke ve İzmir için hayırlı olması temennisinde bulunan Davutoğlu, "İnşallah burada yapılan çalışmalarla güzel hizmetleri hep beraber İzmir'imize,  ülkemize kazandırırız. İzmir bizim Türkiye ile birlikte yükselen önemli bir Akdeniz, Avrupa ve dünya şehri olma niteliği kazanan öncü şehrimiz olmaya devam edecektir. Güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Allah bu binada alınacak kararları İzmir'imiz için, ülkemiz için hayırlı kılsın, yanlış veya olabilecek hatalardan bizi azade eylesin, İzmir'imizi de ülkemizi de yükselen şehir, yükselen ülke olarak, dünyada her zaman al bayrağı onurla temsil etme görevini, şerefini bize nasip etsin" diye konuştu.

'Batıya açılan yüzümüz'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir'e kurulan Başbakanlık Ofisi'nin hem İzmir hem ülke için alınacak kararlar ve çalışmalarda faydalı olacağına inandığını söyledi.

"Artık bizim batıya açılan yüzümüz olan modern, demokrat İzmir'de de başbakanlığımızın ofisi olacak" diyen Arınç, ofisin güzel ve kullanışlı dizayn edildiğini ifade etti.

'Ege Bölgesine hayırlı olsun'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldığı açılış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakanlık Ofisi'nin Ege Bölgesi'ne ve İzmir'e hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Davutoğlu, daha sonra beraberindekilerle, hazırlanan ipi çekerek Başbakanlık İzmir Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Davutoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık İzmir Ofisi'nin açılışının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından kapıda karşılanan Davutoğlu'nun ziyareti yaklaşık yarım saat sürdü ve basına kapalı gerçekleşti. Ziyaretin ardından Başbakan Davutoğlu ile Kocaoğlu, belediye binasının önünde el sıkışarak basına poz verdi. 

Muhabir: Sarp Özer, Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.