Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.44
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,765.00
BIST 100
9,079.97
Politika, seçim 2015

'Emekliye birer maaş ikramiyeyi vereceğim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, ilk Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda emekliye birer maaş ikramiyeyi vereceğim, vallahi de billahi de vereceğim" dedi.

23.05.2015 - Güncelleme : 23.05.2015
'Emekliye birer maaş ikramiyeyi vereceğim'

YALOVA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Sözüm söz, ilk Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda emekliye birer maaş ikramiyeyi vereceğim, çatlasalar da patlasalar da vallahi de billahi de vereceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, beraber çalışarak, yürek yüreğe, omuz omuza, gülerek, gönül birliği içinde 7 Haziran'da sandığa gideceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaklaşık 53 bin muhtar bulunduğuna dikkati çekerek, bu görevlileri belirlemek için oy kullanmanın, demokrasinin en güzel tecelli ettiği seçimler olduğunu belirtti. 

Muhtarları listelere genel başkanların yazmadığını, onların seçmenlerinin önüne kendilerinin çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, "Toplumun pek çok kesimi mağdur olurken muhtarlarımız da mağdur oldu, büyükşehirlerde, kentlerde, köylerin tüzel kişilikleri alındı. Mahallelerde muhtar yetkisiz konuma getirildi. Size sahip çıkmak yine bizim, CHP'nin görevi. 53 bin muhtar kardeşime sesleniyorum; kanaat önderi olmak istiyorsan, seçilmiş ve gerçekten de muteber bir kişi olmak istiyorsan adresin CHP'dir" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, milletvekilinin, belediye başkanının seçildiğinde maaş aldığını, sosyal güvenlik primlerinin bir kısmını devletin ödediğini ancak muhtara gelince bunların yapılmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ödemezler. Muhtarı düşünmezler. Seni kim düşünüyor kardeşim? CHP düşünüyor. Kim hakkını savunuyor? CHP savunuyor, destekliyor" görüşünü dile getirdi.

"Nüfusun yüzde 1'i, yüzde 99'dan daha zengin"

Nüfusun yüzde 1'inin, yüzde 99'undan daha zengin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunların düzeni bu. Bizim öngördüğümüz, hedeflediğimiz, düzenin adı hakça bir düzen, ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen, biz bunu savunuyoruz. Bir ülkede, nüfusunu yüzde 1'i, yüzde 99'undan daha fazla servete sahipse o ülkede huzur, barış olmaz. Ne dedik? Refahı tabana yayacağız. Herkes büyümeden, kalkınmadan nasibini alacak. Aç ve açıkta insan kalmayacak. Bunu söylüyorum, 'Nasıl yapacaksın' diyorlar. Söyledim; emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğiz, sözüm söz. 'Parayı nereden bulacaksın' diyorlar. Yalova'da yaşayan değerli yurttaşlarım, Allah aşkına bakın. Birisi çıkıyor diyor ki Sayın Davutoğlu, Ankara'daki bey, diyor ki 'Biz paraları doldurduk, Kılıçdaroğlu gelip dağıtacak.' Maliye Bakanı da diyor ki bu da Ankara'daki bey, 'Para yok ki Hazinede, neyi nasıl dağıtacak?' Şimdi hangisi doğruyu söylüyor? Sözüm söz, ilk Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda emekliye birer maaş ikramiyeyi vereceğim, çatlasalar da patlasalar da vallahi de billahi de vereceğim."

Kılıçdaroğlu, emekliye vefa borçları olduğunu, bu ülkenin onlar sayesinde kalkındığını ifade etti.

Muhabir: Haluk Yüksel, İsmail Ersan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın