Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,862.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Clinton'ın yazışmaları açıklandı

ABD Dışişleri Bakanlığı, eski bakan Hillary Clinton’ın, 2012'de ABD'nin Libya'nın Bingazi kentindeki konsolosluğuna düzenlenen saldırıyla ilgili e-postalarını yayımladı.

23.05.2015 - Güncelleme : 23.05.2015
Clinton'ın yazışmaları açıklandı

WASHINGTON

ABD Dışişleri Bakanlığı, eski bakan Hillary Clinton’ın, 2012'de ABD'nin Libya'nın Bingazi kentindeki konsolosluğuna düzenlenen ve Büyükelçi Christopher Stevens'ın da hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili e-postalarını yayınladı.

Clinton’ın özel elektronik e-posta hesabında yer alan Bingazi ile ilgili neredeyse, 900 sayfayı bulan 296 adet yazışma, kamuoyuna açıklandı.

Daha çok haberler, Kongre’deki oturumlara dair notlar ile personelle yazışmaların yer aldığı e-postalarda, ülke güvenliği ve uluslararası ilişkiler açısından sakıncalı görünen bazı bölümlerin üzeri kapatıldı. Yazışmaların, Clinton’ın başkanlık yarışını etkileyebilecek yeni bilgiler ortaya çıkarmadığı yorumları yapılıyor.

Clinton’a gönderildiği sırada “gizli” kategorisinde olmayan bir e-postanın, ABD Federal Araştırma Bürosu'nun (FBI) talebi üzerine bugün bu kategoriye çevrildiği de kaydedildi.  

Bakanlık da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “E-postaların, Bingazi saldırısı öncesi ve sonrasına yönelik anlayışlarını ve temel gerçekleri değiştirmediğini” bildirdi.

Muhabir: Barışkan Ünal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın