Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,222.90
ETH/USDT
3,558.10
BTC/USDT
70,768.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, arşiv, arşiv

'Central Park'a rakip Esenler'den geliyor

Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli arazinin devredildiği Esenler Belediyesi, bu alanda "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi"ni hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

22.05.2015 - Güncelleme : 22.05.2015
'Central Park'a rakip Esenler'den geliyor

İSTANBUL - EMRAH GÜNEY

Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli arazinin devredildiği Esenler Belediyesi, bu alanda "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi"ni hayata geçirmek için çalışmalara başladı. 

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe sınırları içerisindeki Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli arazinin devrini aldıktan sonra çalışmaların hız kazandığını söyledi. 

"Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesini" gerçekleştireceklerini anlatan Göksu, bu alana 300 bin nüfuslu yeni bir şehir inşa edeceklerini belirtti. Göksu, buranın Türkiye'nin ilk planlı şehri olacağını da kaydetti. 

Projeye ilişkin uluslararası bir tasarım yarışması düzenleyeceklerini ifade eden Göksu, "8,7 milyon metrekarelik alanın sadece yüzde 18'lik kısmına bina yapılacak. Diğer kısımlar donatıya ayrılacak. Yeni yerleşim alanıyla ilçede yeşil donatı ve eğitim alanları 20'şer kat, sağlık alanları ise 30 kat artacak" diye konuştu.

"Dünyanın en büyük şehir parkı" inşa edilecek

İlçede imardan dolayı sorun yaşayan 40 bin ailenin sorununa öncelikli olarak odaklandıklarını anlatan Göksu, bunun yanı sıra deprem riskine karşı 90 bin konutun dönüşümünün yapılacağını vurguladı. 

Yıkılan binaların yerine şehir parkı yapılacağını ifade eden Göksu,  2,5 milyon metrekarelik alanın şehir parkına dönüştürüleceğini söyledi.  

Esenler Belediye Başkanı Göksu, "Park, kentsel dönüşüm kapsamında yapılmış dünyanın ilk şehir parkı olacak. Dünyada alan büyüklüğü bakımından Central Park, Hyde Park ve bizim parkımız konuşulacak" dedi. 

Parkın, insanların kentin ortasında aktif olarak hayat bulabildiği, spor, gezinti alanları, hayvanat bahçeleri ve müzenin yer aldığı bir yaşam alanı olacağını vurgulayan Göksu, "Hatta göletlerinde sandallarla gezintilerin yapılabileceği bir şehir parkı olacak" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın