Dolar
32.45
Euro
35.12
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.60
BTC/USDT
70,724.00
BIST 100
9,079.97
Politika, seçim 2015, arşiv

'Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, çözüm sürecinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, "1990’lı yılların faili meçhulleri, işkenceleri, yasakları bir daha geri gelmeyecek inşallah" dedi.

06.05.2015 - Güncelleme : 06.05.2015
'Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz'

BİNGÖL

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Solhan ilçesindeki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'dan aday olmasına rağmen Bingöl'ün dördüncü milletvekili olacağını söyledi.

AK Parti'nin şahıs partisi olmadığını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"AK Parti büyük bir harekettir. Sadece Türkiye’de değil dünyada bir marka haline gelmiş bir partidir. AK Parti'de 'ben' değil 'biz' vardır. Bu hareketin içinde olan herkes bu davaya hizmet etmek durumundadır. Biz hiç kimseye efendilik yapmak için gelmedik. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Bugüne kadar bu anlayışla hareket ettik, bundan sonra da bu anlayışla hareket edeceğiz. Aklı, vicdanı olan, elini vicdanına koyanlar AK Parti'nin yaptığı hizmetleri görüyor. Siyaset, Ahmet, Mehmet, Veli için değil, halka hizmet için yapılır. Kim kişisel davası peşinden koşuyorsa koşmaya devam etsin. Ama 'siyaset halka hizmettir' diyen bu hizmetleri görür."

"Eski günler tekrar buralarda yaşanmayacak"

Çözüm sürecine de değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. Allah’ın izniyle o eski günler tekrar buralarda yaşanmayacak. 1990’lı yılların faili meçhulleri, işkenceleri, yasakları bir daha geri gelmeyecek inşallah. Yeni teşvik politikalarımız var. GAP Eylem Planı kalkınma ajansları, SODES gibi programlarımızla, altyapıya, üst yapıya, insanımıza, çocuklarımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. Biz, 'Başkaları konuşur, AK Parti yapar' diyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."

Bakan Yılmaz Genç ilçesinde de partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi ve Bingöl Milletvekili adaylarını partililere tanıttı.

Muhabir: Abdullah Çelik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın