Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,206.34
ETH/USDT
3,575.40
BTC/USDT
70,939.00
BIST 100
9,058.43
Dünya, arşiv

Finlandiya karasularına giren cismi bombaladı

Finlandiya Savunma Bakanlığı, karasularına giren ve denizaltı olduğundan şüphelendikleri aracı, operasyonla uzaklaştırdığını iddia etti.

28.04.2015 - Güncelleme : 28.04.2015
Finlandiya karasularına giren cismi bombaladı

BRÜKSEL

Finlandiya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Helsinki açıklarındaki sularda ne olduğu belirlenemeyen bir cisim olduğunun tespit edildiğini, bunun üzerine bölgeye gemiler sevk edilerek cisme uyarı ateşi yapıldığı kaydedildi.

FSavunma Bakanı Carl Haglund, resmi haber ajansı STT'ye yaptığı açıklamada "Kara sularımızda yabancı cisim olduğuna dair kuvvetli şüphelerimiz var. Eğer karasularımız ihlal edilmişse bu önemli bir sorun" dedi.

Baltık ülkelerinden İsveç de ekim ayında karasularında yabancı askeri varlık tespit etmiş ancak denizaltı olduğundan şüphelenilen aracın hangi ülkeye ait olduğu belirlenememişti.

Norveç, İsveç, Danimarka, İzlanda ve Finlandiya'nın içinde bulunduğu İskandinav ülkeleri, son olarak hava sahaları hakkında ve siber saldırılarla nasıl mücadele edileceği konusunda bilgi alışverişinde bulunma ve ortak askeri tatbikat yapma kararı almıştı.

Muhabir: Ayşe Aktaş, Ilgın Karlıdağ

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın