Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.08
ETH/USDT
3,572.80
BTC/USDT
70,847.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

İran'ın ABD gemisine ateş açtığı iddia edildi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Warren, olayın Hürmüz Boğazı'nda Marshall adaları bandıralı 'MV Maersk Tigris' adlı gemiyle yaşandığını söyledi.

28.04.2015 - Güncelleme : 28.04.2015
İran'ın ABD gemisine ateş açtığı iddia edildi

WASHINGTON 

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steve Warren, İran güçlerinin Hürmüz Boğazı'nda ABD kargo gemisine uyarı ateşi açtığı yönündeki iddialara ilişkin, "Olay Marshall adaları bandıralı gemiyle yaşandı, içinde ABD vatandaşı yoktu" dedi.

Pentagon Sözcüsü Warren, Suudi Arabistan televizyon kanalı El Arabiya'nın gündeme getirdiği iddia üzerine açıklama yaptı. 

Warren, olayın bir ABD kargo gemisiyle değil, İran’ın suları üzerinden Hürmüz Boğazı’nı geçen Marshall adaları bandıralı “MV Maersk Tigris” adlı gemiyle yaşandığını söyledi.

Warren, kendi sularında daha fazla ilerlememesine yönelik İran'ın ilk uyarısını dikkate almayan geminin, uyarı ateşi açılmasının ardından talimata uyduğunu kaydetti.

İran güçlerinin gemiye çıktığını da dile getiren Warren, kimsenin yaralanmadığını ve gemide Amerikan vatandaşının bulunmadığını bildirdi.

Warren, geminin imdat çağrısında bulunmasından sonra bölgedeki ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı’nın, durumu izlemek için “destroyer” gemisi ile uçak gönderdiğini de sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan televizyon kanalı El Arabiya, “İranlı güçler ABD kargo gemisine İran sularından uzaklaşması için önce uyarı ateş açtı, ardından da gemiye çıktı” iddiasında bulunmuştu.

Muhabir: Barışkan Ünal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın