Dünya, arşiv

Afganistan'da toprak kayması: 52 ölü

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde meydana gelen toprak kaymasında ilk belirlemelere göre 52 kişi yaşamını yitirdi.

28.04.2015 - Güncelleme : 28.04.2015
Afganistan'da toprak kayması: 52 ölü

MEZAR-I ŞERİF

Badahşan Valiliği Sözcüsü Ahmad Navid Furuten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Badahşan'ın Havahan ilçesinde birkaç gündür etkisini artıran yağışların yol açtığı toprak kayması sonucu ilk belirlemelere göre 52 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Havahan'ın Ciruy Bala köyünün büyük bölümünü yok eden afette 200 evin yıkıldığını ifade eden Furuten, ölenlerin arasında çocuk ve kadınların da bulunduğunun söyledi.

Furuten, bölgenin dağlık bir alanda yer alması nedeniyle bölgeye acil yardımların kara yoluyla götürülemediğini, başkent Kabil'den talep edilen helikopterin ise henüz Badahşan'a ulaşmadığını kaydetti.

Toprak kayması sonucu evlerini kaybeden çok sayıda kişi sokakta kalırken, yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Tacikistan, Çin ve Pakistan'a sınırı olan Badahşan bölgesi coğrafi açıdan dağlık bir bölge olma özelliği taşıyor. Geçen sene de Badahşan'ın Ab Barik köyünde meydana gelen heyelanda yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın