Dolar
32.57
Euro
34.95
Altın
2,316.01
ETH/USDT
3,134.00
BTC/USDT
64,288.00
BIST 100
9,722.09
Dünya, arşiv

AFAD ekipleri Nepal'de 3 cesede ulaştı

Depremle sarsılan Nepal’de arama kurtarma çalışmalarını sürdüren AFAD ekibi, başkent Katmandu'daki bir yıkıntıda 3 cesede ulaştı.

27.04.2015 - Güncelleme : 27.04.2015
AFAD ekipleri Nepal'de 3 cesede ulaştı

ANKARA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, Nepal'deki deprem sonrası bölgeye ulaşan ilk arama kurtarma ekiplerinden AFAD, enkazdaki çalışmalarını başkent Katmandu yakınlarında bulunan Pukhulachhi’de sürdürüyor. AFAD ekipleri, Pukhulachhi’deki bir enkazdan 3 kişinin cesedini çıkardı.

Katmandu’da bulunan Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de (UMKE) bölgede ilk yardım ve halk sağlığı çalışmaları yürütüyor.

Başbakanlık AFAD'ın koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı UMKE'den 10, Kızılay’dan bölgedeki ekiplerine ilave olarak 4, GEA Arama Kurtarma’dan 15, Yeryüzü Doktorları’ndan 3 ve İHH İnsani Yardım Vakfından 13 kişilik ekipler de Katmandu’da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

Başbakanlık AFAD, Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

THY uçağı Türkiye'ye geldi

Öte yandan, yaklaşık 290 yolcunun bulunduğu Türk Hava Yolları'nın (THY) Katmandu-İstanbul seferini yapan uçak, Türkiye'ye geldi. 

Depremin yaşandığı başkent Katmandu'daki Tribhuvan Uluslararası Havaalanı'ndan kalkan tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen yolculardan İzber Barın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eşiyle tatil yapmak üzere bir hafta önce Katmandu'ya gittiklerini söyledi.

Depremden sonra ülkedeki durumun çok kötü olduğunu belirten Barın, "İnsanlar sokaklarda yatıyor. Orada çadır falan da yok. Bambu gibi birtakım şeyler dağıtılmış. Onlarda barınıyorlar. Geldiğimiz uçak 290 kişilikti. İçinde sadece 15 kadar Türk vardı. Hala orada arkadaşlarımız var" ifadelerini kullandı.

Deprem öncesi ve sonrasının fotoğrafları

Bu arada, yolculardan bazıları, yaşanan felaketi gözler önüne sermek için çektikleri fotoğrafları basınla paylaştı.

ABD'li iş adamı Himesh Dhungel, cep telefonuyla çektiği Katmandu'daki tarihi bir yapının depremden önceki ve sonraki hallerini gösterirken "Depremin ne kadar şiddetli olduğunu bu fotoğraflardan görebilirsiniz" dedi.

Muhabir: Selma Kasap-İzzet Taşkıran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın