Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,222.12
ETH/USDT
3,556.10
BTC/USDT
70,800.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, arşiv

Küre Dağları'nda su samuru görüntülendi

Küre Dağları Milli Park Müdürü Deliorman, bölgede varlığı bilinen ancak bugüne kadar tespit edilemeyen nesli tehdit altındaki su samuru görüntülendiğini bildirdi.

27.04.2015 - Güncelleme : 27.04.2015
Küre Dağları'nda su samuru görüntülendi

BARTIN

Küre Dağları Milli Parkı'nda ilk kez su samurunun görüntülendiği bildirildi.

Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Korunan Alanlar Ağı Parkları (PAN Parks) sertifikasına sahip, Bartın ve Kastamonu sınırlarındaki milli parkta, “Küre Dağları Milli Parkının Fauna Çeşitliliğinin Arşivlenmesi Projesi” yürütüldüğünü, bu kapsamda önemli türlerin görüntülenmesine çalıştıklarını söyledi.

Yapılan gözlemlerde varlığından haberdar olunan su samurunun görüntüsünü elde edebilmek için fotokapan kurulduğunu anlatan Deliorman, "Küre Dağları Milli Parkı'nda nesli tehlike altında olan yaban hayvanlarının ayak izi ve dışkısı dışında elimizde verisi yoktu. Bölgede varlığı bilinen ancak bugüne kadar tespit edilemeyen su samuru, fotokapanla ilk kez görüntülendi" diye konuştu.

Deliorman, görüntüleri elde edilen su samurunun dünyada neslinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, koruma altındaki hayvanın avlanılması halinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile 3 bin 200 liralık para cezası verildiğini dile getirdi.

 Su samurunun nehir ve göl kıyılarında kazdığı çukurlarda yaşadığını anlatan Deliorman, "Suda ustalıkla yüzer. Balık, kurbağa avlar. Kuyrukla beraber 1,5 metre boy ve 15 kilogram ağırlıkta olanları vardır. Çoğunlukla yalnız dolaşır ve gece avlanır. Oynamayı ve suda sırtüstü yüzmeyi çok sever. Her yıl tek bir yavru yavrular" ifadesini kullandı.

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın