Politika, seçim 2015, arşiv

Saadet Partisi ve BBP seçim beyannamesini açıklandı

Seçime birlikte girme kararı alan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi, seçim beyannamesini açıkladı.

26.04.2015 - Güncelleme : 26.04.2015
Saadet Partisi ve BBP seçim beyannamesini açıklandı

ANKARA

Seçime birlikte girme kararı alan Saadet Partisi ve BBP'nin seçim beyannamesinde, "işçi, memur ve emekliye yüzde 50 zam, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye, asgari ücretten vergi alınmaması" vaatleri bulunuyor.

Saadet Partisi ve BBP'nin seçim beyannamesi, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıyla açıklandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin okuduğu beyannamede, terörün sonlandırılması, sosyal birliğin ve kardeşliğin tesis edilmesi, hukukun yeniden yapılandırılması bulunuyor.

Siyasetin finansmanının şeffaflaştırılması, siyasi sorumluluğu bulunmayan Cumhurbaşkanına tahsis edilen örtülü ödeneğin iptali sözü verilen beyannamede, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması taahhüdünde bulunuldu.

"Öğrencilere servis bedava"

Atanamayan öğretmenlerin sorunlarını çözme vaadinde bulunulan beyannamede, diğer taahhütleri ise şöyle yer aldı:

"Üniversite harçları kalkacak. Üniversite öğrencilerimize, gönüllülük esasına göre, burs karşılığı yarı zamanlı danışman/rehber olarak çalışma imkanı sunulacak. Zorunlu öğretim kapsamındaki ilk, orta ve lisedeki öğrencilere ücretsiz servis hizmeti ve bedava öğle yemeği verilecek. YÖK kaldırılacak. Beşikten mezara kadar herkes sağlık sigortalı olacak, yeşil karta ve herhangi bir ek ödemeye gerek kalmadan sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanılacak. Vatandaşların eczanelerde borçlu olduklarını öğrendikleri katkı payı ödemeleri kaldırılacak.

Memurlara grevli toplu sözleşme, emeklilere toplu sözleşme hakkı verilecek. Er ve erbaşlara asgari ücret oranında askeri ücret verilecek. Çalışanların kıdem tazminatları korunacak. Banka kredisi ve kredi kartı borcu olanların borçlarını kolayca ödeyebilmeleri için, borcun faizi tamamen silinecek, ana borç ise taksitlendirilerek vatandaşımız bankaların elinden kurtarılacak. Emeklilere, memurlara, ikramiye alamayan kamu işçilerine, dul, yetim ve şehit yakınlarına, yaşlı ve kimsesiz maaşı alanlara Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilecek."

Evlenecek her çifte brüt asgari ücret kadar karşılıksız ödeme yapma sözü verilen beyannamede, "Evlenen çiftlere faizsiz evlenme kredisi,  yüzde 50 ücret artışı ve asgari ücretin bin 500 lira olması ile vatandaşlarımızın gelirleri artacak, artan toplam taleple birlikte, ekonomi canlanacak, işsizlik azalacaktır" ifadesi kullanıldı.

"Doğum yapana işsizlik maaşı"

İşsizlik Fonu, "İş Edindirme Fonu"na dönüştürülmesi taahhüdünde bulunulan beyannamede, şu sözler verildi:

"Doğum yapan anneye bir yıl boyunca destek olarak, 'işsizlik maaşı' verilecek. Engelliler için istihdam imkanları artırılacak, kamuda engellilere açık kontenjanlar derhal doldurulacak. Engelliler için bir 'Engelli Fonu' kurulacak. 65 yaş maaşına yüzde 100 zam yapacağız. Emekli maaşları yüzde 50 oranında artırılacak. Ayrıca bankaların memurlara ödediği promosyon oranında emeklilerinde banka promosyonundan yararlanması sağlanacak. Emeklilikte yaş değil, hizmet süresi esas alınacak. Türkiye'nin AB'ye üye olmasına karşıyız, AB'ye tam üyelik yerine, eşit koşullarda karşılıklı ikili ilişkiler içinde olmayı doğru buluyoruz."

Muhabir: Mehmet Tosun, Serdar Açil

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.