Dolar
32.50
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,705.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, arşiv

Telefonla oynamayan garson arıyor

Aksaray'da bir lokanta işletmecisi, iş yerinin camına "Telefonla oynamayan bayan garson alınacaktır" ilanı astı.

26.04.2015 - Güncelleme : 26.04.2015
Telefonla oynamayan garson arıyor

AKSARAY - TURAN KAZAK

Aksaray'da daha önce çalıştırdığı garsonların telefonla meşgul olarak işleri yavaşlattığını düşünen bir lokanta işletmecisi, iş yerinin camına "Telefonla oynamayan bayan garson alınacaktır" ilanı astı.

Bankalar Caddesi'ndeki işletmenin sahibi Ercan Yolalan (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce açtığı iş yerinde şimdiye kadar birçok eleman çalıştırdığını söyledi.

Çalışanlarının sürekli cep telefonuyla meşgul olmasından çok rahatsızlık duyduğunu belirten Yolalan, "Daha önce çalışan elemanlarımın ellerinden telefon düşmüyordu. Buna bir müddet dayandım. Ancak bu durum, müşterilerime sunulan hizmeti çok fazla aksatıyordu" diye konuştu.

Yolalan, sürekli uyarmasına rağmen telefonla meşgul olmayı sürdüren çalışanlarını, bir süre sonra çıkarmak zorunda kaldığını kaydetti.

"Hız bizim için önemli"

Yaptıkları iş gereği çalışanlarının hızlı olması gerektiğini vurgulayan Yolalan, şöyle devam etti:

"Elemanlarımın bir an önce müşterilerle ilgilenmesini, siparişleri çabucak alıp yetiştirmesini istiyorum. Çalışanların telefonla uğraşması nedeniyle hızlı servisi de bir türlü sağlayamadım. Çareyi, mesaide telefonla meşgul olmayan personel aramakta buldum. Bunun için işletmenin camına 'Telefonla oynamayan bayan garson alınacaktır' ilanı astım. Aradığım kişideki tek özellik, telefonla oynamaması."

İş yerinin önünden geçenlerin, ilana baktıklarında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini anlatan Yolalan, "Çok güzel tepkiler alıyorum. İlanı görüp gülümsüyorlar. Özellikle öğrenciler, ilanımı çok komik buluyor. Fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşıyor" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın