Dolar
32.49
Euro
34.88
Altın
2,329.60
ETH/USDT
3,157.10
BTC/USDT
64,450.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv, arşiv

KPSS mağduru ekmeğini "gündelik işlerden" çıkarıyor

2010 KPSS'de 85 puan almasına rağmen atanamayan Kaçmazer, bazen tarlada çalışarak bazen hamallık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

21.04.2015 - Güncelleme : 21.04.2015
KPSS mağduru ekmeğini "gündelik işlerden" çıkarıyor

ŞANLIURFA - HALİL FİDAN

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Ahmet Kaçmazer, 2010'da girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) 85 puan almasına rağmen atanamayınca hayallerine veda etti.

Kaçmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor koşullarda altında okuyarak, Gümüşhane'de ön lisans Halkla İlişkiler Bölümü'nü tamamladığını söyledi. Okuldan sonra memurluğa atanabilmek için sınava çok iyi hazırlandığını belirten Kaçmazer, 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddiaları üzerine ön lisans sınavlarının ertelendiğini ifade etti.

Bu durumdan olumsuz etkilediğini dile getiren Kaçmazer, şöyle konuştu:

"Sınav yaklaşık 2 ay ertelenince, psikolojim altüst oldu ve ders çalışamadım. Üstelik süre uzayınca rakiplerimiz de daha iyi hazırlandı. Örneğin bir arkadaşım, önce hiç çalışmamıştı. Sonradan çalışmaya başladı ve benden yüksek puan alarak atandı. Üç yıldır memurluk yapıyor."

"Hayatımın dönüm noktası oldu"

Kaçmazer, daha sonra Açıköğretim Fakültesinde İşletme Bölümünü tamamladığını ancak yine de atanamadığını ifade etti.

Ailesinin kendisini memur olması için zor koşullarda okuttuğunu vurgulayan Kaçmazer, şöyle konuştu:

"Sınava hazırlanırken, sabahlara kadar ders çalışıyordum. Arkadaşlarım dershanelere giderken maddi imkansızlıklar nedeniyle ben evde çalıştım. Denemelerde çok iyi puan alıyordum ancak olmayınca olmuyor. Hakkımızı yediler helal etmiyorum. Benim için o yıl hayatımın dönüm noktası oldu. Halen kendimi toparlayamadım. Babam bu dönemde vefat etti. Bunun için aileme bakmak zorunda kaldım ve bir daha sınavlara hazırlanamadım."

Artık gündelik işlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalıştığını anlatan Kaçmazer, "Yazın Antalya'ya gidip çalışıyorum. Sonra da memleketime dönüp bazen tarlada, bazen hamallık yaparak ailemin geçimini sağlıyorum. Bu dünyada umudumuzu kaybettik ama öbür dünyada hakkımızı alacağımızı biliyoruz" diye konuştu.

Usulsüzlüğe yol açanların nasıl rahat uyuduğunu merak ettiğini dile getiren Kaçmazer, yürütülen soruşturma kapsamında adalete güvendiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın