Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,221.14
ETH/USDT
3,566.80
BTC/USDT
70,679.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Mehmet Görmez BM toplantısına katılmayacak

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, BM'de gerçekleştirilecek "Barışçıl ve Kapsayıcı Toplumların Geliştirilmesi ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele" toplantısına, "toplantının amacına ulaşmayacağı" gerekçesiyle katılmayacak.

20.04.2015 - Güncelleme : 20.04.2015
Mehmet Görmez BM toplantısına katılmayacak

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Barışçıl ve Kapsayıcı Toplumların Geliştirilmesi ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele" toplantısına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez katılmayacak.

Alınan bilgiye göre Görmez, "Farklı dini kurumların temsillerinde katılımla ilgili son anda yapılan değişiklikler nedeniyle toplantının amacına ulaşmayacağı düşüncesiyle" ABD programını iptal etti. 

Başkan Görmez, kendisine iletilen davet üzerine İslam dünyasını temsilen 21-22 Nisan tarihlerinde New York'ta gerçekleşecek toplantıda "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konusunu BM'nin gündemine taşıyacaktı.

Görmez’in, "Daha güçlü bir katılımla yapılacak bir başka toplantıda Türkiye’yi ve İslam dünyasını temsil etmekten memnuniyet duyacağı" ifade edildi.

Toplantıya Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak'ın katılacağı belirtildi. 

Muhabir: Mustafa Keleş 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.