Gündem, Dünya, arşiv

Kamaruzzaman'ın idamı protesto edildi

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idam edilmesi Karabük'te basın açıklamasıyla protesto edildi.

19.04.2015 - Güncelleme : 19.04.2015
Kamaruzzaman'ın idamı protesto edildi

KARABÜK

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idam edilmesi Karabük'te basın açıklamasıyla protesto edildi. 

Yüzüncü Yıl Mahallesi Pazaryeri Camisi'nde kılınan sabah namazı sonrası Kamaruzzaman'ın resimlerini taşıyan grup, basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Onur Şimşek, Müslümanların dünyanın dört bir yanında küresel bir saldırı altında olduğunu, belirterek, şunları kaydetti:

"İslam'ın nurunun söndürülmek istendiği ve hayatın her alanına girmesinin engellenmek istendiği ülkelerden biri de Bangladeş'tir. Zalim Hasina yönetimi 40 yıl önce yaşanan olayları bahane ederek Cemaat-i İslami'nin önderlerini bir bir dünyanın gözü önünde idam etmektedir. Önce Abdulkadir Molla sonra da Muhammed Kamaruzzaman idam edildi. Şehit liderler, İslam'ın  yeryüzüne hakim olması için can ve kanlarını çekinmeden feda ederek geride kutlu bir miras bırakmışlardır. Biz Bangaldeşli Müslümanlar ile dayanışma içerisindeyiz. Bu idamlar bir an önce durdurulmalı. Dünya bu insanlık suçuna sessiz kalmamalı."

Tekbir getiren grup, daha sonra olaysız dağıldı. 

Muhabir: Faik EREZ 
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.