Dolar
32.57
Euro
34.95
Altın
2,317.94
ETH/USDT
3,119.50
BTC/USDT
63,907.00
BIST 100
9,722.09
Dünya, arşiv

Afganistan'da intihar saldırısı

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar kentinde düzenlenen intihar saldırısında 33 kişi hayatını kaybetti.

18.04.2015 - Güncelleme : 18.04.2015
Afganistan'da intihar saldırısı

KABİL

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar kentinde düzenlenen intihar saldırısında  33 kişi hayatını kaybetti.

Nangahar Sağlık Şubesi Müdürü Nacibullah Kamaval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde düzenlenen saldırıdan sonra bölgedeki hastanelere 33 kişinin cesedinin götürüldüğünü söyledi. 

Kamaval, patlama nedeniyle yaralananların sayısının ise 100'den fazla olduğunu belirtti. Yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğunu belirten Kamaval, ölü sayısının artabileceğini dile getirdi.

Nangarhar Emniyet Müdürü Fazel Ahmad Şerzad, daha önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, bomba yüklü motosikletle kalabalık bir pazar yerinde düzenlenen intihar saldırısında 22 sivilin öldüğünü, 50 sivilin yaralandığını söylemişti.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, bir açıklama ile Nangarhar'daki saldırıyı kınayarak, saldırıdan kendilerinin sorumlu olmadığını öne sürdü. Taliban, daha önce de sivil kayıplarına neden olan saldırıları üstlenmemişti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Pakistan kınadı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Nangarhar kentinde çok değerli hayatların yitirilmesine yol açan terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi. Açıklamada, sivillere yönelik böyle bir alçakça ve rastgele yapılan saldırının hiçbir mazereti olmadığını vurgulandı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de saldırıyı kınayarak, terörizmin Afganistan ve Pakistan'ın ortak düşmanı olduğunu söyledi. Teröre karşı her iki ülkenin ortak adımlar attığını belirten Şerif, bu tür saldırıların teröristleri ve onları besleyen unsurları ortadan kaldırmak için verdikleri mücadeleyi etkilemeyeceğini kaydetti. 

DAEŞ üstlendi

Kendisini bölgede DAEŞ’in sözcüsü olarak tanıtan Şahedullah Şahed, sosyal medyada yaptığı açıklamada, saldırının bir DAEŞ üyesi tarafından yapıldığını, olayda çok sayıda devlet görevlisinin öldüğünü iddia etti.

Bu arada, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, intihar saldırısını "insanlık dışı" şeklinde niteleyerek kınadı. Afganistan’da Kararlı Destek misyonu kapsamında görev yapan yabancı güçler de yazılı açıklamayla saldırıyı kınayarak, yaralılar için acil şifa diledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın