Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,537.10
BTC/USDT
70,075.00
BIST 100
9,137.54
Dünya, arşiv

Brüksel'de Nasreddin Hoca heykeli önünde eylem

Brüksel'deki Nasreddin Hoca heykelinin vandallarca tahrip edilmesi protesto edilerek yenisinin yapılması istendi.

01.04.2015 - Güncelleme : 01.04.2015
Brüksel'de Nasreddin Hoca heykeli önünde eylem

BRÜKSEL

Brüksel'de Türk toplumunun talebi üzerine 2006 yılında Schaerbeek Belediyesi'nce dikilen Nasreddin Hoca heykelinin vandallarca tahrip edilmesi protesto edildi.

Nasreddin Hoca kılığına giren aktivist Erdinç Utku, Gallait, Vandermeersch ve Rubens caddelerinin kesiştiği noktadaki heykelin önünde basın açıklaması yaparak daha dayanıklı malzemeden yeni bir heykel istedi.

Utku, Nasreddin Hoca'nın sağ kolu, tesbihi ve eşeğinin kuyruğunun kopartılmasına rağmen 9 yıldır tamir edilmeyen heykelin kaldırılarak Nasreddin Hoca'nın evrensel, halk filozofu kimliğini ve Brüksel'in çok kimlikli yapısını daha iyi yansıtan bir heykel tasarımı için yarışma açılmasını ve halkın oylarıyla seçilecek yeni heykelin kentin daha merkezi ve güvenli bir noktasına yerleştirilmesi çağrısında bulundu.

Erdinç Utku, "Brüksel'deki Türk toplumu ve tüm Brükselliler eğer Nasreddin Hoca'nıza sahip çıkmazsanız çıkan biri bulunur. Yarın aynen Hacıvat ve Karagöz için ağladığınız gibi Nasreddin Hoca bizimdi başkaları sahiplendi diye ağlarsınız" uyarısında bulundu.

Eyleme katılan Brüksel Bölge Milletvekili Emin Özkara ve Schaerbeek Belediye Meclisi Üyesi Halis Kökten de Nasreddin Hoca heykelinin kaderine terkedilmemesi gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın