Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,215.78
ETH/USDT
3,590.00
BTC/USDT
71,276.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

'İlk kurultayda bir tüzük değişikliği daha yapacağız'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İlk kurultayda bir tüzük değişikliği daha yapacağız. Kontenjan hakkını bir kez kullanan ikinci kez kullanamayacak. Gerçek değişimi, gerçek dönüşümü yapacağız" dedi.

31.03.2015 - Güncelleme : 31.03.2015
'İlk kurultayda bir tüzük değişikliği daha yapacağız'

TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, partisinin ön seçimlerini değerlendirdi. Türkiye'ye bir demokrasi şöleni yaşattıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Değişik çevreler, bizi 'yapmayın' diye uyardılar. Ama biz, 'demokrasiye inanıyorsak yapacağız' dedik ve yaptık" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Diyorlar ki 'Herkes değişiyor, CHP değişmiyor.' Son dört yılda, sadece Türkiye'de değil bütün dünyada en hızlı değişimi yaşayan parti CHP'dir.

Daha bu bir başlangıç. Göreceksiniz çok güzel değişiklikler olacak CHP'de. İlk kurultayda bir tüzük değişikliği daha yapacağız. Kontenjan hakkını bir kez kullanan ikinci kez kullanamayacak. Gerçek değişimi dönüşümü yapacağız. Çağdaş uygarlıkla buluşturacağız Türkiye Cumhuriyeti'ni. Ön seçim yaptık. Bize demokrasi dersi verenler nerede acaba? 

CHP etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden asla siyaset yapmaz. Ön seçimde kadınlar ve gençlerin büyük ölçüde tercih edilmesinden dolayı teşekkür ediyorum. 

Yaklaşık 1 milyon üyemize 'sandığa gidin milletvekillerinizi seçin' dedik. Yaklaşık yüzde 60'ı sandığa gitti ve milletvekillerini seçti. 'Millet, millet, millet' diyenler neden milletten kaçıyor? Neden milletin vekillerini milletin kendisi seçemiyor?

12 Eylül darbe hukukunun arkasına saklanıyorlar sonra 'darbeci değiliz' diyorlar. En büyük darbeyi yapanlar şimdi iktidardalar. Soruyorum: Kim demokrat kim milletten yana kim milletin iradesine saygı duyuyor? O parti CHP'dir.

Kırgınlık yok. Listeye giremediği için elbette insanlar üzülebilir. Ama hepimiz bu tabloya razı olacağız. Üyelerimizin iradesine saygılı olacağız. Hepimiz, sanki listenin birinci sırasındaymış gibi çalışacağız."

Muhabir: Kubilay Çelik


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.