Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,353.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

'2023 sözleşmesi hazırlıyoruz'

Başbakan Davutoğlu, "Seçim beyannamemiz yayınlandığında göreceksiniz, biz bir '2023 sözleşmesi' hazırlıyoruz" dedi.

31.03.2015 - Güncelleme : 31.03.2015
'2023 sözleşmesi hazırlıyoruz'

TBMM

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Seçim beyannamemiz yayınlandığında göreceksiniz, biz bir '2023 sözleşmesi' hazırlıyoruz. '1923 sözleşmesi'nde cumhuriyet inşa edildiği gibi '2023 sözleşmesi' ile inşallah, yükselen küresel bir güç olarak yeni Türkiye'nin inşasının temelleri atılacak" dedi.

"Biz buradayken bir daha bu ülkede olağanüstü hal yaşanmayacak"

Başbakan Davutoğlu, "Çözüm süreci üzerinden 6, 7 Ekim provokasyonları yapanlar ya da o provokasyonlar üzerinden Türkiye'nin batısını, İç Anadolu'yu ve diğer bölgeleri tahrik edenler bir daha eğer olağanüstü hal rüyası görüp, 'bu olağanüstü hal döneminde bizler de siyaseten rant kazanırız' diye düşünüyorlarsa işte AK Parti Grubu adına söylüyoruz; biz buradayken bir daha bu ülkede olağanüstü hal yaşanmayacak. Her şey normalleşecek. Meralar boşalmayacak, köyler boşalmayacak, insanların onuru zedelenmeyecek" dedi.

"Şimdi kimse hiçbir kadına bu kürsüden 'dışarı, dışarı' diye seslenme cüreti gösteremiyor. Çünkü bu kürsüde erkek ve kadın yiğitler var" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Bugün bu salonda olduğu gibi, geçtiğimiz yıldan itibaren Meclis Genel Kurulu'nda olduğu gibi inşallah 7 Haziran seçimleriyle birlikte de olacağı gibi ve bundan sonra hep olacağı gibi başı açık, başı örtülü onurlu kadınlarımız bu salonları doldurmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

"Yeni Türkiye'yi inşa ederken, özgürlükçü ve insan odaklı bir Anayasa ile birlikte özgürlükçü temele dayalı başkanlık sistemini de gündeme getireceğiz. Bunu tartışacağız, konuşacağız, en doğrusunu ortak akılla birlikte bulacağız" diyen Başbakan Davutoğlu, "Merhum ve şehit Adnan Menderes idam sehpasına yürürken CHP suskundu. Bütün bu parlamenter sistemin bütün ana umdeleri çiğnenirken susmuş olanlar, şimdi bir anda parlamenter sistemin meziyetlerini keşfetmeye başladılar" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Eğer Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı engellenmeseydi, biz de halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanlığı için Anayasa reformuna gitmeyecektik" dedi.

"23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz"

Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına da değinen Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, bir televizyon mülakatında diyor ki 'En büyük hayalim başbakan olmak.' Bakınız, 'hayalimiz iktidar olmak demiyor' veya 'hedefimiz iktidar olmak' demiyor. Meselesi şahsi, olacak olacak kendisi başbakan olacak. Eğer çok arzu ediyorsa, 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz" şeklinde konuştu.

Muhabir: Ali Hakan Der, Esin Işık, Coşkun Ergül

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.