Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,211.82
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
70,788.00
BIST 100
9,046.03
Dünya, arşiv

Husilere ait hedefler bombalandı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in batısında bulunan Taiz ve el-Hudeyde kentlerindeki Husilere ait hedefleri bombaladığı bildirildi.

31.03.2015 - Güncelleme : 31.03.2015
Husilere ait hedefler bombalandı

SANA

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in batısında bulunan Taiz ve el-Hudeyde kentlerindeki Şii Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait hedefleri bombaladığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Yemen'de Husilere karşı operasyon yürüten koalisyon güçlerinin hava saldırılarında, Hudeyde'de Husilerin kontrolündeki 67. Hava Savunma Tugayı ile 130. Hava Tugayı'na bağlı 65. Bölük hedef alındı.

Koalisyon güçlerinin, Taiz kentinde de 22. Cumhuriyet Muhafızları Tugayı ile Tarık Hava Üssünü bombaladığı belirtildi.

Sana Uluslararası Havaalanı ve Es-Sum kışlasına hava saldırısı

Sana'nın kuzeyindeki Sana Uluslararası Havaalanı ile Es-Sum kışlasını hedef alan hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre, hava saldırısında, Şii Husi militanların kontrolündeki Sana Uluslararası Havaalanı'nın pist ve bekleme salonu vuruldu.

Koalisyon uçaklarının, başkent Sana'nın kuzeyindeki Erheb bölgesinde bulunan Husilere ait Es-Sum kışlasına da hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Muhabir: Ali Semerci, Safiye Karabacak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın