Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,575.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

'Yerli yenilikçi ve yeşil üretime odaklandık'

Yerli üretimi sadece özel sektör aracılığıyla geliştirmenin mümkün olmadığını kaydeden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Bunun için yerli, yenilikçi ve yeşil üretim noktasına odaklandık" dedi.

27.03.2015 - Güncelleme : 27.03.2015
'Yerli yenilikçi ve yeşil üretime odaklandık'

BURSA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Eğer bir ülkede hükümet, iktidar yerli üretime gereken desteği vermezse ve bütün politikalarını yerli üretime yönelik oluşturmazsa yerli üretimi sadece özel sektör aracılığıyla geliştirmek mümkün olmaz. Bunun için biz özellikle yerli, yenilikçi ve yeşil üretim noktasına odaklandık " dedi. 

Bakan Işık, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Bosch Fren Sistemleri firmasına ait yeni fabrikanın açılış törenine katıldıktan sonra aynı bölgede bulunan Pilot Taşıt Koltukları Sanayi ve Ticaret AŞ fabrikasını ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mefküre Zümbülova'dan faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Firmanın ürettiği  "Pilotcar" adlı elektrikli aracı da inceleyen Bakan Işık, daha sonra bir süre aracı fabrika içinde kullandı. Ziyaretin sonunda Zümbülova, Bakan Işık'a söz konusu araçtan hediye etti. 

Yine aynı bölgedeki Türk Standartları Enstitüsünü (TSE) ziyaret eden Işık, ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Durmazlar Makine Sanayi ve Ticaret AŞ arasında bir otelde düzenlenen raylı sistem sözleşmesi imza törenine katıldı.

Işık, burada yaptığı konuşmada, kendilerinin "yerli üretim" diye kanun çıkardıklarını, yönetmelikler hazırladıklarını, Türkiye'nin her yerinde konuşmalar yaptıklarını ancak bunlardan daha etkilisinin icraat olduğunu bildirdi. 

Tüm dünyada kamu alımlarının ülkenin kalkınmasında, teknolojisinin geliştirmesinde, bilgi birikimi oluşturmasında kilit rolde olduğunu vurgulayan Işık, "Bugün kamu alımlarının bir sektörü Türkiye'de nasıl canlandırabileceğine çok güzel bir örnek teşkil eden imzalar atacağız. Dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza hükümetimiz ve bakanlığım adına yerli üretime verdiği destek için teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm ekibini ve Durmazlar Makine firmasını da kutluyorum" diye konuştu.

Işık, Türk milletinin çok yetenekli olduğunu, girişimcilik ruhunun bulunduğunu dile getirerek, bu girişimcilik ruhuyla imkanların birleştirilmesi halinde önlerinde hiç kimsenin durma şansının olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin pek çok treni peş peşe kaçırdığını, dünyanın sanayiye yoğunlaştığı dönemde maalesef sanayinin kıymetini bilemediğini ifade eden Işık, o dönemlerde ülkenin zamanını ve enerjisini başka şeylere harcadığını söyledi. 

Işık, geçmişte Türkiye'de uçak üretiminde çalışmaların yapıldığını, o dönemdeki hükümetlerin gereken desteği vermemesi nedeniyle bu çalışmaların yarıda bırakıldığını dile getirerek, "Maalesef o gün o ufku dar politikacıların, o vizyonsuz politikacıların, kendi iktidarından başka hiçbir şeyi düşünmeyen insanların o tavrı, Türkiye'yi inanın bu noktada 50-60 sene geriye götürdü" değerlendirmesinde bulundu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın