Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,546.50
BTC/USDT
70,069.00
BIST 100
9,139.06
Gündem, arşiv

"Kudüs şairi" Pakdil Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti

Türkiye'de, yazdığı şiirler nedeniyle "Kudüs şairi" olarak tanınan şair-yazar Nuri Pakdil, 81 yaşında geldiği Kudüs'te Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılma hayalini gerçekleştirdi.

27.03.2015 - Güncelleme : 27.03.2015
"Kudüs şairi" Pakdil Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti

KUDÜS

Türkiye'de, yazdığı şiirler nedeniyle "Kudüs şairi" olarak tanınan şair-yazar Nuri Pakdil, 81 yaşında geldiği Kudüs'te Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılma hayalini gerçekleştirdi.

Pakdil, Mescid-i Aksa’da cuma namazı öncesinde Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyni ve Aksa imamlarını odalarında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. 

Namazın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak, "Kudüs’te bulunmaktan duyduğu sevinci anlattı ve kendisine dua ettiğini" iletti. Pakdil ayrıca Erdoğan’ın da kendisine, Kudüs'ü ziyaret etmesinden sevinç duyduğunu söylediğini aktardı.

Türkiye Koordinasyon ve İşbirliği Ajansı’nın (TİKA), Batı Şeria'nın Nablus kentinde yaptırdığı okulun açılış programı kapsamında Kudüs’ü ziyaret eden Pakdil, AA muhabirine verdiği mülakatta, "Kudüs’ü, Filistin’i çok seviyoruz. Filistinliler bizim ezeli ebedi kardeşlerimizdir" dedi.

Kudüs’ü ziyaretini, TİKA’nın programı çerçevesinde organize ettiklerini kendisine ilk olarak eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ilettiği günden beri büyük bir heyecan içerisinde beklediğini belirten Pakdil, "Büyük bir heyecanla Kudüs’e ulaşmış bulunuyorum. Filistin topraklarına abdestli olarak ayak bastığımı ifade etmek istiyorum. Mescid-i Aksa’yı ilk gördüğümde yoğun bir heyecan duydum. O heyecanın hala etkisi altındayım” diye konuştu. 

'Kudüs bizim namusumuzdur'

Türk halkının Filistin meselesini kendi meselesi olarak algıladığının altını çizen Pakdil, şunları söyledi:

"Zaten Türk milleti her zaman Filistinlilerin yanında olmuştur. Daha da önemlisi Filistin bir bütün olarak Osmanlı imparatorluğunun parçasıydı. Müsaadenizle Kudüs’ü çok sevmemin sebebini de belirtmek istiyorum. Ezeli ebedi ulu önderimiz Hz. Muhammed’in miraca çıkarken ayak bastığı son yeryüzü parçası Kudüs olduğu için biz burayı çok seviyoruz. Kudüs bizim için çok kutsal bir yerdir. Kudüs sevgisi bizden uzaklaşamaz. Biz de Kudüs’ten uzaklaşamayız. Kudüs bizim namusumuzdur."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın