Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,213.44
ETH/USDT
3,603.10
BTC/USDT
71,399.00
BIST 100
9,048.55
Kurumsal Haberler, arşiv

"Cari işlemler Açığı ve Sanayi Üretimi" beklenti anketleri

AA Finans "Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistlerin, ocak ayı cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 2,8 milyar dolar oldu.

06.03.2015 - Güncelleme : 06.03.2015
"Cari işlemler Açığı ve Sanayi Üretimi" beklenti anketleri

İSTANBUL

AA Finans "Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistlerin, ocak ayı cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 2,8 milyar dolar oldu.

AA Finans'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak ocak ayı cari işlemler açığı verisine ilişkin beklenti anketi, 11 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Anket göre, ekonomistlerin ocak ayı cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 2,8 milyar dolar oldu. Ankete katılan ekonomistler arasında ocak ayı cari işlemler açığına ilişkin en yüksek beklenti 4 milyar dolar, en düşük beklenti ise 2,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Ekonomistlerin yıl sonu cari işlemler açığı beklentileri ortalaması 38,8 milyar dolara olurken, bu konudaki en yüksek beklenti 44 milyar dolar ve en düşük beklenti 32,8 milyar dolar seviyesinde kaydedildi.

Türkiye'nin cari işlemler açığı 2014 Aralık ayında 6 milyar 818 milyon dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 45 milyar 836 milyon dolar olmuştu.

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi

Öte yandan, AA Finans "Sanayi Üretimi Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler de, ocak ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,87 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 9 Mart Pazartesi günü açıklanacak sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin beklenti anketi 10 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin ocak ayı arındırılmamış sanayi üretim endeksi beklentilerinin ortalaması yüzde 1,87 oldu. Ekonomistlerin söz konusu ay için sanayi üretimi endeksi beklentileri yüzde 0,20 ve yüzde 4 aralığında yer aldı.

Ankete katılan ekonomistlerin 6'sı takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisini, 5'i de mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisini bildirdi.

Buna göre ekonomistlerin takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisinin ortalaması yüzde 2,35, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisinin ortalaması yüzde 0,55 oldu.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, 2014 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,56 artış göstermişti. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, geçen yılın aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya oranla yüzde 1,2 arttı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın