Eğitim, arşiv

ÖSYM Başkanı Demir'in görev süresi doluyor

ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görev süresi, 29 Mart Pazar günü dolacak.

06.03.2015 - Güncelleme : 06.03.2015
ÖSYM Başkanı Demir'in görev süresi doluyor

ANKARA

Alınan bilgiye göre, görev süresi 29 Mart Pazar günü sona erecek Demir'den boşalacak koltuğa oturacak yeni ÖSYM Başkanı için YÖK,  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığına 3 isim önerecek. Belirlenen isimler, Milli Eğitim Bakanlığına sunulacak ve müşterek kararnameyle 4 yıllığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak.

İlgili kanun uyarınca, ÖSYM Başkanı devlet üniversitelerinde görev yapan profesör unvanına sahip öğretim üyelerinden YÖK'ün önereceği 3 aday arasından müşterek kararname ile 4 yıllığına atanıyor. Süresi dolan Başkan bir defaya mahsus olmak üzere yeniden atanabiliyor. 

Demir birçok yeniliğe imza attı

Ali Demir, ÖSYM başkanlığı süresince, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un hazırlanması, sınav güvenliği kapsamında her adaya farklı soru kitapçığı uygulaması, soru havuzu oluşturma, sınav salonlarında kamera ile kayıt, sınav evrakının elektro-mekanik kilitle korunması ve tüm ÖSYM bilgi sistemlerinin güvenli modernizasyonu konularında çalışmalara imza atmıştı.

ÖSYM Başkanı Demir, 2010'da KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda, kopya iddiaları üzerine görevinden istifa eden Ünal Yarımağan'ın yerine YÖK tarafından, 2010 Eylül'de ÖSYM Başkanvekili olarak görevlendirmişti.

Demir, YÖK'ün ÖSYM Başkanlığı için Milli Eğitim Bakanlığı'na önerdiği 3 isim arasından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 29 Mart 2011'de de asaleten atanmıştı.

 

Muhabir: Yıldız Seçil Aktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın