Dünya, arşiv

Harrison Ford ölümden döndü

Kullandığı tek motorlu uçağı ABD'nin Los Angeles kentinde düşen film yıldızı Harrison Ford'un oğlu Ben Ford, babasının sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

06.03.2015 - Güncelleme : 06.03.2015
Harrison Ford ölümden döndü

NEW YORK

Kullandığı tek motorlu uçağı ABD'nin Los Angeles kentinde düşen film yıldızı Harrison Ford'un oğlu Ben Ford, babasının sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Los Angeles'ın Venice bölgesinde uçağı düşen İndiana Jones ve Yıldız Savaşları filmi gibi önde gelen Hollywood yapımlarında başrol oyuncusu 72 yaşındaki Harrison Ford'un hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Gönderdiği sosyal medya mesajında, babası Harrison Ford'un hastanede bulunduğunu ancak hayati tehlikesinin olmadığını belirten Ben Ford, babasının  "inanılmaz derecede güçlü biri" olduğunu kaydetti.

Amerikan Federal Havacılık Dairesi sözcüsü Patrick Jones da kazayla ilgili yaptığı basın toplantısında, kazanın, uçağın motorunda yaşanan bir arızadan kaynaklandığını bildirdi.

Kazanın, Ford'un motordaki arızayı fark ettikten sonra hava limanına geri dönmeye çalıştığı sırada meydana geldiğini belirten Jones, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, nihai rapor sonucunun açıklanmasının ise bir yılı bulabileceğini kaydetti.

Ford'un halkla ilişkiler firmasının kazayla ilgili açıklamasında da sinema oyuncusunun, 2. Dünya Savaşı eski model uçağıyla yaptığı kalkıştan hemen sonra yaşadığı motor problemi nedeniyle acil iniş yapmaktan başka çaresi olmadığı ve bunu da güvenli bir şekilde gerçekleştirdiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, hastanede tedavi altında olduğu belirtilen Ford'un hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. 

Kazaya müdahale eden Santa Monica İtfaiye Teşkilatı sözcülüğünün açıklamasında ise başında kesikler bulunan Ford'un şuurunun yerinde olduğu ve bacağının kırılmış olabileceği bildirildi. 

Film yıldızı Ford'un 2000'li yılların başından bu yana uçuş lisanslı bir pilot olduğu biliniyor. 

Muhabir: Selçuk Acar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın