Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,569.90
BTC/USDT
70,385.00
BIST 100
9,079.97
Teknoloji, arşiv

Tükürük ve kepekten robot resim çıkarılabilecek

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, yakın zamanda tükürük veya kepek tanesinden kişinin robot resminin çıkarılabileceğini belirtti.

03.03.2015 - Güncelleme : 03.03.2015
Tükürük ve kepekten robot resim çıkarılabilecek

İSTANBUL

Üsküdar Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda gerçekleşen "İçindeki Dedektif" konulu söyleşide gençlerle buluşan Atasoy, mesleğiyle ilgili tecrübelerini anlattı. 

Çocukken gazete bayii, kuaför ve mimar olmak isterken kendini kimya bölümünde bulduğunu anlatan Atasoy, her insanın içinde bir dedektif olduğunu dile getirdi.

Atasoy, 1980'li yıllardaki adli bilimlerle günümüz adli bilimleri arasında ciddi gelişmeler yaşandığını belirterek, 1950'li yıllarda bir çocuğun babasının kim olduğunu anlamak için babanın kaş, parmak ve kol gibi uzuvlarına bakarak tespitte bulunulurken şimdi DNA analiziyle bu işlemlerin çok kolay yapıldığını kaydetti. 

DNA analizleri ve suç aydınlatma yöntemlerine ilişkin de bilgiler veren Atasoy, her temasın iz bıraktığını, vücudun çıkmaz sokağının da vücut kılı olduğunu aktardı.

Vücut kılından birçok maddenin ayrıştırılmasının yapıldığını belirten Atasoy, "3-5 yıl gibi çok yakın bir zamanda tükürük veya kepek tanesinden kişinin robot resmi çıkarılabilecek. Bugün, teknolojiyle tükürük ve kepekten sadece kişinin saç, göz rengi belirleniyor" bilgisini verdi.

Muhabir: Hanife Sevinç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın