Dolar
32.37
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,578.50
BTC/USDT
70,837.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad'da askeri törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'da, Suudi Arabistan Kralı Selman tarafından askeri törenle karşılandı.

02.03.2015 - Güncelleme : 02.03.2015
Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad'da askeri törenle karşılandı

RİYAD

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'da, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud tarafından karşılandı.

Erdoğan, Medine ziyaretinin ardından TSİ 13.15'te özel uçak "TUR" ile Riyad'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Riyad Kral Halid Uluslararası Havalimanı Kraliyet Terminalinde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud karşıladı.

Erdoğan'ı uçağın kapısında karşılayan Selman, daha sonra Erdoğan ile tören alanındaki yerlerine geçti. Kral Selman ve Erdoğan iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Suudi Arabistan Kraliyet Tören Kıtası'nı selamladı. Resmi heyetlerini birbirlerine tanıtan iki lider, daha sonra kraliyet terminalinde bir süre dinlendi.

Bu sırada Kral Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çeşitli baharatlarla aromalandırılan Arap kahvesi ikram etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini askeri törenle karşılayan Selman'ın özel sarayında onuruna verilen resmi öğle yemeğine katıldı. 

Öğle yemeğinin ardından Erdoğan ile Kral Selman baş başa görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmenin ardından, Türkiye ve Suudi Arabistan heyetleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kral Selman başkanlığında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu eşlik etti.

Muhabir: Kadir Karakuş, Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.