Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,558.90
BTC/USDT
70,233.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

298 İsrail askeri engelli kaldı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda, 298 askerinin engelli kaldığı bildirildi.

01.03.2015 - Güncelleme : 01.03.2015
298 İsrail askeri engelli kaldı

TEL AVİV

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda, 298 askerinin engelli kaldığı bildirildi.

Kanal-2 televizyonunda yer alan haberde, ordu ve sağlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son saldırılarda 298 İsrail askerinin bedensel engellerinin yanı sıra psikolojik rahatsızlıklara da yakalandığı belirtildi.

Askerler tarafından ''engelli kabul edilmeleri ve kendilerine tazminat ödenmesi'' talebiyle Savunma Bakanlığına 503 dilekçe gönderildiği ifade edilirken, bazı taleplerin kabul edildiği, konuyla ilgili kimi taleblerin de incelendiği kaydedildi.

Konuyla ilgili yetkililerden henüz açıklama yapılmadı.

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü. İsrail tarafında ise 66 asker, 4 sivil ve 1 yabancı uyruklu işçi olmak üzere 71 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

"Filistin direnişinin kahramanlığının göstergesi" 

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi’ne düzenlenen son saldırılarda 298 askerinin engelli kaldığına dair açıklamasını, "Filistin direnişinin kahramanlığının göstergesi" olarak nitelendirdi.

Hamas Sözcücü Sami Ebu Zuhri, yazılı açıklamasında, "İsrail ordusunun, askerlerinin engelli kaldığı yönündeki itirafı, Filistin direnişinin kahramanlığı ve kudretinin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Zuhri, "İsrail ordusunun açıklamaları, Mısır mahkemelerinde yapıldığı gibi direnişin kötülenmesini ve suçlanmasını değil, ödüllendirilmesini gerektirir" ifadelerine yer verdi.

Kanal-2 televizyonunda, ordu ve sağlık kaynaklarına dayanılarak verilen haberde, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son saldırılarda 298 İsrail askerinin bedensel engellerinin yanı sıra psikolojik rahatsızlıklara da yakalandığı belirtilmişti.

Askerler tarafından, ''engelli kabul edilmeleri ve kendilerine tazminat ödenmesi'' talebiyle Savunma Bakanlığına 503 dilekçe gönderildiği, bazılarının kabul edildiği, bir kısmının da incelendiği bildirilmişti.

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü. İsrail tarafında ise 66 asker, 4 sivil ve yabancı uyruklu işçi olmak üzere 71 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Muhabir: Daniel Gallego

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın