Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.41
ETH/USDT
3,581.10
BTC/USDT
70,779.00
BIST 100
9,016.41
Dünya, arşiv

Husi darbesine karşı koyacağız

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ülkenin başkenti Sana’nın “işgal altında” olduğunu belirtti.

01.03.2015 - Güncelleme : 01.03.2015
Husi darbesine karşı koyacağız

SANA

Ülkenin güneyindeki Aden kentinde Marib, El-Cevf ve El-Beyda illerindeki çeşitli aşiret reisleri ile siyasi parti liderleriyle bir arayan gelen Hadi, “Sana Husiler tarafından işgal edilmiş bir başkenttir. (Husilerin) Devletin kurumlarına karşı yaptıkları darbeye karşı koyacağız” diye konuştu.

Hadi, “Sana’dan Yemen’in güneyi kuzeyinden ayırmak için gelmedim, aksine 1990’da ülkenin iki tarafı arasında gerçekleşen birliği korumak için güneye geçtim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Hadi, bu aşamada önceliğin Yemen’in güvenliği ve birliğini korumak olduğunu belirtti.

Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti.

Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmiş ve burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, "Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmiş ve bazı valilerle görüşmelerde bulunmuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın