Politika, arşiv

CHP'de aday adaylığı başvurusu 2 bini geçti

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvuru sayısı 2 bini geçti.

28.02.2015 - Güncelleme : 28.02.2015
CHP'de aday adaylığı başvurusu 2 bini geçti

ANKARA - Barış Gündoğan

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvuru sayısı 2 bini geçti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geçen hafta Salı günü başlayan başvurular, yarın sona erecek.

Milletvekili aday adaylığı için onaylanan resmi başvuru sayısının ise 2 bini aştığı bildirildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun dosyası teslim edildi, ancak kontenjan adaylığı için başvurusu yapılan Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi belirtilmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes kontenjandan İstanbul 1. Bölge milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulundu.

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül'ün dosyası da teslim edildi. Sarıgül, İstanbul 2. Bölge'den ön seçim adaylığı başvurusu yaptı.

Karakaş da ön seçime girecek

Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş İstanbul 2. Bölge'den ön seçime girmek için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Grup Yorum'un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı da kontenjan adaylığı için başvurdu. CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de İstanbul 3. Bölge'de ön seçime girecek.

Balbay, İzmir'den aday adayı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay ise İzmir 2. Bölge'den ön seçim adaylığı başvurusu yaptı.

Parti Meclisi üyesi Şenal Sarıhan da Ankara'dan kontenjan adaylığı için Genel Merkez'e başvurdu. Çağdaş Hukukçular Derneği'nin üç dönem genel başkanlığını yürüten Sarıhan, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesine ilişkin davalara bakmıştı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun eski üyelerinden Hakkı Süha Okay Ankara'dan ön seçim, eski Devlet Bakanlarından Mehmet Sevigen İstanbul 2. Bölge'den ön seçim başvurusunda bulundu.

Tanrıkulu, İstanbul'dan, Koç Ankara'dan

Genel Başkan Yardımcılarından Sezgin Tanrıkulu, İstanbul 2. Bölge kontenjan adaylığı için başvuru yaparken, Veli Ağbaba eğilim yoklaması yönteminin uygulanacağı Malatya'dan aday adayı oldu.

Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise Samsun yerine Ankara'yı tercih etti. Koç, Ankara 1. Bölge kontenjan adaylığına başvurdu. Yakup Akkaya da kontenjan adaylığı için başvuran MYK üyelerinden. Akkaya'nın bölgesi belirtilmedi.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, ön seçim yönteminin uygulanacağı Antalya'dan aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Başvuruların parti genel merkezinde alındığı CHP'de, kontenjan adaylığı için başvuracaklardan 7 bin 500 lira, ön seçime girecek adaylardan 5 bin lira, kadınlar, engelliler ve gençlerden ise 2 bin 500 lira ücret alınıyor.

CHP'de, 85 seçim çevresinin 55'inde ön seçim kararı alınmıştı. Üyelerin katılımıyla gerçekleştirilecek ön seçim 29 Mart'ta yapılacak. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
CHP
Bu haberi paylaşın