Politika, arşiv

Dışişleri Ahtem Çiygöz’ün tutuklanmasını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün dün Kırım’da fiili kontrolü elinde bulunduran makamlar tarafından gözaltına alınıp tutuklanmasını kınadı.

30.01.2015 - Güncelleme : 30.01.2015
Dışişleri Ahtem Çiygöz’ün tutuklanmasını kınadı

ANKARA

Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün dün Kırım’da fiili kontrolü elinde bulunduran makamlar tarafından gözaltına alınıp tutuklanmasını kınadı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çiygöz’ün tutuklanmasının, bir süreden beri devam eden Kırım Tatarlarının meşru temsil organı Kırım Tatar Milli Meclisi'ni hedef alan baskı ve sindirme uygulamalarının yeni bir tezahürü olarak değerlendirildiği vurgulandı. 

Bu tür gayrimeşru uygulamaların kimsenin çıkarına hizmet etmeyeceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kırım Tatarı soydaşlarımızın demokratik ve insan haklarına saygı gösterilmesini ve Çiygöz'ün bir an önce serbest bırakılmasını önemle bekliyoruz.

Daha önce de çeşitli vesilelerle vurguladığımız üzere Türkiye görüşlerini her zaman demokratik yollardan ifade etmiş olan Kırım Tatar soydaşlarımızın haklarını her platformda savunmayı ve durumlarını yakından izlemeyi sürdürecektir."

Rusya Federasyonu Sorgu Komitesi’nden dün yapılan açıklamada, Çiygöz'ün, 26 Şubat 2014'te Kırım parlamento binası önünde yapılan mitingle ilgili olarak, kitlesel olay çıkarma iddiasıyla açılan dava kapsamında gözaltına alındığı belirtilmişti.

Muhabir: Meltem Uzun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.