Dolar
32.31
Euro
34.91
Altın
2,205.56
ETH/USDT
3,581.90
BTC/USDT
70,937.00
BIST 100
9,058.15
Politika, arşiv

Mustafa Sarıgül ''şüpheli'' sıfatıyla ifade verdi

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün ''mafyayla tehdit edildiği" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ''şüpheli'' sıfatıyla ifade verdi.

28.01.2015 - Güncelleme : 28.01.2015
Mustafa Sarıgül ''şüpheli'' sıfatıyla ifade verdi

İSTANBUL

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün ''mafyayla tehdit edildiği" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ''şüpheli'' sıfatıyla ifade verdi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, 18 Aralık 2014'te Şişli Belediye Başkanı İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajdaki ''mafya ile tehdit edildikleri'' iddialarına ilişkin resen başlattığı soruşturmada ifade alma işlemleri sürüyor. 

Bu kapsamda, dün akşam saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla gelen Mustafa Sarıgül, soruşturmayı yürüten savcıya ''şüpheli'' sıfatıyla ifade verdi. Sarıgül, ifade işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı. 

Sarıgül'ün ifadesinde, tehdit iddialarını reddettiği ve Hayri İnönü'ye belediye başkanlığını bırakması konusunda herhangi bir baskı yapmadığını söylediği öğrenildi.

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajda, "eski başkan Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül'ün 'mafya tutmaktan' söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini" iddia etmesi üzerine, resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında, Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü ''mağdur'', Emir Sarıgül ise ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vermişti. Hayri İnönü ve eşi savcılıkça alınan ifadelerinde, Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül'den şikayetçi olduklarını belirtmişti.

Muhabir: Muhammed Enes Can - Murat Kaya - İsmail Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın