Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,203.52
ETH/USDT
3,586.10
BTC/USDT
70,945.00
BIST 100
9,061.59
Spor, arşiv

Futbolcuya hakaret dudak okuma yöntemine takıldı

Eskişehirspor'un, SAİ Kayseri Erciyesspor maçının ardından siyah-kırmızılı oyunculardan Ergün Teber'e küfrettiği ileri sürülen 3 taraftarın, dudak okuma yöntemiyle yakalandığı bildirildi.

22.12.2014 - Güncelleme : 22.12.2014
Futbolcuya hakaret dudak okuma yöntemine takıldı

ESKİŞEHİR

Eskişehirspor'un, Spor Toto Süper Lig'in 10'uncu haftasında sahasında Suat Altın İnşaat (SAİ) Kayseri Erciyesspor ile oynadığı müsabakanın 60'ıncı dakikasında Eskişehirspor'lu Ergün Teber'e küfür ettikleri iddia edilen 3 kişinin, dudak okuma tekniği ile belirlendiği açıklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından 23 Kasım'da Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda, ligin 10'uncu haftasında Eskişehirspor- SAİ Kayseri Erciyesspor müsabakası sırasında, Eskişehirspor'lu futbolcu Ergün Teber'e hakaret olayı ile ilgili şüphelilerin tespit edilmesi ile ilgili çalışma başlattı.

Futbolcu Teber'in konu ile ilgili bilgisine başvurulduğu ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Futbolcuyla iletişime geçilerek müsabakanın 60-70 dakikaları arasında kendisine açık tribünün sol alt kısmında, sahaya yakın olan bölgeden yoğun şekilde hakaret edildiğini belirtmesi üzerine, stadyumda belirtilen bölgeyi gösteren tribün ve turnike kameraları incelenmiş, bu incelemeler sonucunda açık tribünün sol alt kısmını gören görüntüler incelendiğinde aşırı şekilde refleks ve tepki vererek sahaya doğru el kol hareketi yapan 3 kişi tespit edilmiştir. Görüntüler bilirkişiye de inceletilmiş ve bilirkişi tarafından, dudak okuma tekniği ile bu durum teyit edilmiştir. Tespiti yapılan 3 kişi hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi'ne dair kanunun hakaret maddesine istinaden müsabakalardan bir yıl seyirden men koruma tedbiri uygulanmıştır."

Açıklamada, söz konusu kişiler hakkında adli sürecin sürdüğü kaydedildi.

Muhabir: Emrah Yaşar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın