Dünya, Kurumsal Haberler, arşiv

Ferguson’dan en çarpıcı kareler Anadolu Images’da

Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük online editoryal fotoğraf portalı Anadolu Images, Ferguson olaylarında da binlerce gazete, dergi, web sitesi ve medya kuruluşunun en önemli kaynaklarından biri oldu.

26.11.2014 - Güncelleme : 26.11.2014
Ferguson’dan en çarpıcı kareler Anadolu Images’da

ANKARA

ABD'nin Missouri eyaletinde jürinin 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memurunun yargılanmasına gerek görmemesi üzerine Ferguson'da başlayan gösteriler ülke genelinde devam ederken, olaylar hakkında en çarpıcı kareler sıcağı sıcağına Anadolu Ajansı'nın (AA) uluslararası fotoğraf platformu Anadolu Images'da yer alıyor. 

Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, ajansın New York ve Washington'da bulunan ofislerinin Ferguson olaylarına yönelik birkaç hafta önceden önlemini aldığını söyledi.

Sel, "Washington'da görev yapan foto muhabirimiz Samuel Corum bundan bir hafta önce Ferguson'a gitti ve jüri kararını beklerken, görsel anlamda da önlemlerini aldı" dedi. Ahmet Sel, ayrıca New York'ta görev yapan foto muhabiri Cem Özdel'in de olaylar başlar başlamaz Ferguson'a gittiğini söyledi.

Ferguson olaylarının takibinin, "100. yıl Vizyonu" çerçevesinde dünyanın en etkin beş haber ajansından biri olmayı hedefleyen AA'nın yurt dışında patlak veren olaylara karşı reaksiyon kabiliyetini gösteren önemli bir veri olduğunu söyleyen Sel, “Olayların içinden anında iletilen fotoğraflarımız da dünya basınında yerini almaya başladı" diye konuştu.

AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul da Ferguson olaylarını takip eden üç foto muhabirinin bulunduğunu ve olayların başlangıcından bu yana gösterilerin takip edildiğini belirterek, "Oradan şu ana kadar yüzlerce fotoğraf Anadolu Ajansı kanalıyla tüm dünyaya yayıldı. Gösterilerin yoğunlaşması ile fotoğraf akışımız da arttı. Dükkanlar yağmalanmaya, etraf ateşe verilmeye başlandı. Detaylar en ince ayrıntılarına kadar tüm dünyaya iletiliyor" ifadesini kullandı.

Yurdakul, ayrıca AA'nın Ferguson fotoğraflarının şimdiden dünyanın bilinen ve önemli fotoğraf mecralarında yayınlanmaya başladığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Images'da Türkiye'nin ve bölgenin en eski ve köklü haber kuruluşu olan Anadolu Ajansı'nın 94 yıllık editoryal fotoğraf arşivinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından haber fotoğrafçılarının yükledikleri en son ve en güzel fotoğraflara ve haber videolarına da ulaşabiliyor.

Türkiye’den ve dünyadan binlerce gazete, dergi, web sitesi ve medya kuruluşunun en önemli kaynağı olan https://anadoluimages.com sitesi ile başka hiç bir kaynağa ihtiyaç duymadan aranılan içeriğe uygun fiyatlar ve en kolay satın alma süreci ile ulaşılabiliyor.

2010 yılında günde 500 fotoğraf yayınlayan AA, 2014 yılında bu rakamı 1700'e çıkardı. 2 milyonun üzerinde fotoğraf ile Türkiye’nin en büyük fotoğraf arşivine sahip AA, eski tarihli negatif filmlerini arşivine aktarmaya da devam ediyor.

Bunun yanı sıra AA tarafından düzenlenecek ve dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından olması planlanan uluslararası "Istanbul Photo Awards" için de başvurular başladı. 

Başvurular http://istanbulphotoawards.com adresi üzerinden yapılabilecek ve 31 Ocak 2015 tarihine kadar devam edecek. Ödül töreni Nisan 2015’te İstanbul’da düzenlenecek. Yarışmada dört kategori ve bir jüri özel ödülü için toplam 58 bin dolar ödül dağıtılacak. Her kategorinin birincisi 8 bin, ikincisi 3 bin, üçüncüsü ise bin 500 dolar ödülün sahibi olacak.

Muhabir: Satuk Buğra Kutlugün

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın