Kültür, arşiv

"Karabağ’da 3 Nesil 1 Soykırım" sergisi

Azerbaycan’ın Hocalı kentinde 1992 yılında yaşanan katliamı anlatan "Karabağ’da 3 Nesil 1 Soykırım" fotoğraf sergisi Lahey'de açıldı.

23.11.2014 - Güncelleme : 23.11.2014
"Karabağ’da 3 Nesil 1 Soykırım" sergisi

LAHEY

Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) ile Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği tarafından Lahey’deki Hollanda Türk Müzesi’nde düzenlenen serginin açılışına, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ve Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Türk ve Azeri toplumu temsilcileri katıldı.

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, Lahey’deki bu sergiyle Ermeni mezalimini geniş kitlelere duyurmayı hedeflediklerini söyledi. Ermenilerin yaptığı katliamı anlatmak için büyük çaba harcadıklarını vurgulayan Aşkın, sergiye Hollandalıların da ilgi gösterdiğini ve bunun oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Aşkın, 1992 yılında Hocalı’da yaşanan katliamla ilgili fotoğrafların yanı sıra hayatlarını kaybedenlere ilişkin eşyaların da yer aldığı serginin başka şehirlerde de açılması için çalıştıklarını kaydetti.  

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ise "Hiç olmayan bir katliam iddiası bugün dünyada, Türkiye’nin önüne 2015 için bir engel olarak konuluyor. Ama 22 sene önce yaşanan bu hadise, katliam ve vahşet batılılara gösterildiği, anlatıldığı takdirde ben inanıyorum ki vicdan sahibi batılılar da şapkasını tabiri caiz önüne koyup düşünecektir. Hocalı’da yaşanan bu vahşeti yapanlar gösterildiğinde elbetteki o zaman gerçek soykırımcı bunlar denecektir. O sebeple bu sergiyi önemsiyorum" diye konuştu.

Muhabir: Yasin Yağcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın