Dünya, arşiv

Irak ordusundan Ramadi'de geniş çaplı operasyon

Irak ordusunun IŞİD'in elindeki bölgeyi ele geçirmek için Ramadi kentinde geniş kapsamlı operasyon başlattığı bildirildi.

01.11.2014 - Güncelleme : 01.11.2014
Irak ordusundan Ramadi'de geniş çaplı operasyon

ENBAR

Irak ordusunun, IŞİD'in elindeki bölgeyi ele geçirmek için Ramadi kentinde geniş kapsamlı operasyon başlattığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Enbar Operasyon Gücü Komutanı Reşid Felih, ordunun IŞİD'in kontrolündeki Ramadi'nin Ceziretu el-Buşehab bölgesine geniş kapsamlı operasyon düzenlediğini belirtti.

ABD'ye ait savaş uçaklarının da havadan destek verdiği operasyonda, bazı IŞİD mevzilerinin ele geçirildiğini ifade eden Felih, örgüte "ağır zarar" verildiğini kaydetti.

Felih, operasyonda can kaybı olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİDöncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın