Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,219.47
ETH/USDT
3,572.70
BTC/USDT
70,836.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Çatışmalar sınır kapısı yakınlarında yoğunlaştı

Halep'e bağlı Kobani'nin doğusundaki bölge ve Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar şiddetlendi.

25.10.2014 - Güncelleme : 25.10.2014
Çatışmalar sınır kapısı yakınlarında yoğunlaştı

ŞANLIURFA

Halep'e bağlı Kobani'nin (Ayn el Arap) doğusundaki bölge ve Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar şiddetlendi.

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar sürüyor. Sınır kapısının bulunduğu bölgenin kontrolünü ele geçirmeye çalışan terör örgütü IŞİD, bölgeye ağır silahlarla saldırırken, Kürt grupları kapıyı kaybetmemek için direniyor. Bölgede zaman zaman sokak çatışmaları yaşanıyor. 

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, kent üzerinde keşif uçuşları yaparken, güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri ise sürüyor.

Havan mermisi Mürşitpınar Mahallesi'ne düştü

Halep'e bağlı Kobani'den (Ayn el Arap) atıldığı değerlendirilen bir havan mermisi Mürşitpınar Mahallesi'nde boş araziye düştü. 

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Kobani'de sürüyor. Sınır kapısının bulunduğu bölgenin kontrolünü ele geçirmeye çalışan terör örgütü, ağır silahlarla saldırdı. Bölgede zaman zaman sokak çatışmaları yaşanıyor.

Bu arada çatışmalar sırasında atıldığı değerlendirilen havan mermisi Mürşitpınar Mahallesi'ndeki Süleyman Şah Dostluk Parkı'nın yakınındaki boş araziye düştü, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da bölgedeki keşif uçuşlarına devam etti. 

Güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri sürerken, askerler vatandaşları can güvenliği açısından bölgeden uzak tutmaya çalışıyor.

Muhabir: Sercan Küçükşahin, Halil Fidan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın