Dolar
32.49
Euro
34.85
Altın
2,332.28
ETH/USDT
3,154.60
BTC/USDT
64,677.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Karlıova'da HÜDA PAR üyesi öldürüldü

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi bir kişi hayatını kaybetti.

22.10.2014 - Güncelleme : 22.10.2014
Karlıova'da HÜDA PAR üyesi öldürüldü

BİNGÖL

Karlıova ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi bir kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Kale Mahallesi'nde oturan Fethi Yalçın (35), sabah evinden çıkarken kendisini takip eden bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı.

Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yalçın, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

HÜDA PAR üyesi Yalçın'ın evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Karlıova'da 200 kişilik kız yurdunda İŞ-KUR personeli olarak görev yapan ve işe gitmek için evden çıkan Yalçın'ı beyaz bir ticari araç içerisinde bulunan 2 kişinin sorduğu, bunu öğrenen Yalçın'ın da tekrar eve doğru gittiği sırada silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi.

Yalçın'ın vücuduna 11 mermi isabet ettiği, saldırganların olay yerinden hızla kaçtıkları belirtildi.

İlçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve saldırının gerçekleştirildiği Kale Mahallesi'nde MOBESE kameralarının olmadığı, saldırganların mahalle çıkışında bulunan köylere doğru kaçtığı öğrenildi.

Olayla ilgili güvenlik güçleri geniş kapsamlı operasyon başlatırken, saldırganların kaçma ihtimalinin olduğu bütün yollarda giriş çıkışların kontrol altına alındığı bildirildi.

İkisi tutuklandı

Öte yandan, Van'ın Tuşba ilçesinde, Mehmet Latif Şener'in evine gittiği sırada silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 4 kişiden ikisi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yalı Mahallesi'nde Şener'in, terör amaçlı gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi üzerine yapılan istihbarat çalışmalar sonucu, saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen H.K ve M.C'nin, yanlarında bulunan M.B. ve Ö.K. ile gözaltına alındıkları ifade edildi.

Zanlıların Şener'i tabanca ile öldürdüklerini itiraf ettiklerinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şahıslar, eylemi terör örgütü PKK'nın talimatı ile gerçekleştirdiklerini ifadelerinde belirtmişlerdir. Söz konusu şahısların gösterdiği yerlerde 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 Uzi marka makineli tabanca, terör eyleminde kullanıldığı tespit edilen 9 milimetre çapında 1 tabanca, bu silahlara ait 9 şarjör ile 233 fişek ve 1 boş kovan ele geçirilmiştir."

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan H.K. ve M.C. tutuklandı, M.B. ve Ö.K. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Muhabir: Bülent Temiz/Necat Hasar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın