Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,214.72
ETH/USDT
3,578.40
BTC/USDT
71,162.00
BIST 100
9,079.97
Futbol, arşiv

"En küçük rehine" bir yaşını doldurdu

Terör örgütü IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde konsolosluk görevlisi babası Emin Ercan ve annesi Sümeyye Ercan ile rehin alınan ve bir süre önce Türkiye'ye getirilen Ela Ecrin Ercan bir yaşına girdi.

21.10.2014 - Güncelleme : 21.10.2014
"En küçük rehine" bir yaşını doldurdu

KIRŞEHİR

Terör örgütü IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde konsolosluk görevlisi babası Emin Ercan ve annesi Sümeyye Ercan ile rehin alınan ve bir süre önce Türkiye'ye getirilen Ela Ecrin Ercan bir yaşına girdi.

Ercan çifti, yakınları ve akrabaları ile şehir merkezindeki Kent Park'ta bulunan restoranda bir araya gelerek, kızlarının yaş gününü kutladı.

Kucaklarına kızlarını alarak doğum günü pastasındaki mumları üfleyen Ercan çifti, kızlarını öperek tebrik etti.

Sümeyye Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ve mutluluğunu anlatacak kelime bulamadığını belirterek "Rehin olduğumuz zaman, bir ara buraya daha dönemeyeceğimizi düşünmüştük. Allah'a şükür buradayız ve yakınlarımızla kızımızın doğum gününü kutlayabiliyoruz" dedi.

Ela Ecrin'in yaklaşık iki hafta önce konuşmaya başladığını söyleyen anne Ercan, "Ela televizyonda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu gördüğünde 'dede, dede' diye sesleniyor, seviniyor, gülüyor. Her şey onların sayesinde oldu, Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.

Emin Ercan ise kızının yaş gününü Türkiye'de kutlayabildikleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Yaşadıklarımızın hepsi artık geçmişte kaldı, şimdi çok mutluyuz" diye konuştu.

Emin Ercan'ın aynı zamanda kuzeni olan ve rehin alınanlar arasında bulunan konsolosluk görevlisi Mesut Taşkıran, beraberindeki eşi Hazal Taşkıran ile Ela Ecrin'i öperek doğum gününü kutladı.

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın