Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,221.14
ETH/USDT
3,566.80
BTC/USDT
70,679.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

İstanbul'da "Yasin Börü" protestosu

Terör örgütü IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında Yasin Börü'nün Diyarbakır'da öldürülmesi Fatih Camisi'nde protesto edildi.

19.10.2014 - Güncelleme : 19.10.2014
İstanbul'da "Yasin Börü" protestosu

İSTANBUL

Terör örgütü IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında Yasin Börü'nün Diyarbakır'da öldürülmesi Fatih Camisi'nde protesto edildi. 

Camide sabah namazının ardından bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile vatandaşlar, Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında hayatını kaybeden Yasin Börü'nün fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde "Hepimiz Yasin Börüyüz" yazılı pankart ve dövizlerle slogan attı. 

Grup adına açıklama yapan gazeteci yazar Adem Özköse, Yasin Börü'nün arkadaşları Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak'la Kurban Bayramı'nın 4. gününde bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken IŞİD'ın saldırıları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde bir grubun saldırısına uğrayarak hayatını kaybettiğini söyledi.

Türkiye'de bazı kesimlerin Diyarbakırlı Yasin Börü konusunda duyarsız kaldığını ve Börü'nün Kürt kökenli bir Müslüman olduğu için öldürüldüğünü ileri süren Özköse, "Bu durum çok üzücü ve vahim bir tablodur. Yasin kardeşimiz sırf Müslüman olduğu için eylemciler tarafından hunharca katledilmiştir. Muharrem ayı yaklaşırken şehidimiz Yasin Börü de sembol olarak Hazreti Hüseyin'in makamına yükselmiştir. Bu saldırı mazlumun ve mağdurun dinini, dilini, kimliğini sorgulayan bir anlayışın sorunlu olduğunu ortaya koymuştur. Müslümanlar olarak her türlü etnik ve dini ayrımcılığı kınıyoruz. Bu saldırının faillerinin bir an önce yakalanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Gazeteci Kenan Alpay da Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtan 3 gencin uğradığı saldırıda yaşamını yitiren Yasin Börü'nün terör örgütü tarafından katledildiğini belirterek, "Maalesef, Eski Türkiye'nin alışkanlıkları olan dini, etnik, mezhepsel saldırılar giderek artıyor. Bu çok tehlikeli bir oyun. Birileri eski Türkiye'ye özgü ayrımcılıklardan nemalanmaya ve kaos ortamı oluşturmaya çalışıyor. Ne PKK'nın ne de başka terör örgütlerinin masum insanlarımızı katletmesine engel olmalıyız. Tüm vatandaşlarımızı bu saldırılara karşı daha duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

"Katil PKK hesap verecek" sloganları atan grup üyeleri açıklamanın ardından Ahmet Karabağ tarafından edilen duadan sonra dağıldı.

Muhabir: Abidin Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın