Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,550.20
BTC/USDT
70,174.00
BIST 100
9,090.73
Yaşam, arşiv, arşiv

Sınır ötesindeki Suriyeli Kürtler unutulmadı

AFAD, sınır ötesindeki Suriyeli Kürtlere son bir ayda 700 milyon lira değerinde insanı yardım ulaştırdı.

18.10.2014 - Güncelleme : 18.10.2014
Sınır ötesindeki Suriyeli Kürtler unutulmadı

ŞANLIURFA - HALİL FİDAN

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sınır ötesindeki Suriyeli Kürtlere son bir ayda 700 milyon lira değerinde insanı yardım ulaştırdı.

AFAD, Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında devam eden çatışmaların ardından Türkiye'ye geçen Suriyeli Kürtler için adeta seferber oldu. Sığınmacıların bir bölümünü Suruç ilçesinde oluşturduğu geçici konaklama merkezlerinde ağırlayan AFAD, günde 50 bin kişi için de 3 öğün sıcak yemek çıkarıyor.

Misafirlerin ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalışan kurum, sınır ötesindeki Suriyeli Kürtlere son 1 ayda 700 milyon lira değerinde 46 tır insani yardım malzemesi gönderdi.

"Şefkat elini uzatıyoruz"

AFAD Sözcüsü Doğan Ekşinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani'den gelen sığınmacılar için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Geçişlerin başlamasıyla kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından oluşan 3 bin kişilik ekibin harekete geçtiğini vurgulayan Ekşinat, şöyle konuştu:

"Sığınmacıları rahat ettirmek için ülke olarak seferber olduk, çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecek. Misafirlerimiz için tüm tedbirler alınmış durumda. Kurban Bayramı'nda da savaş mağduru çocuklara ayakkabı ve kıyafet temin ettik, yüzlerini güldürdük. Din, mezhep, dil veya ırk ayrımı yapmadan güvenli liman Türkiye'ye gelen mazlumlara şefkat eli uzatıyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın