Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,564.00
BTC/USDT
70,270.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Mısır'dan "anlaşma iptali" iddiasına yalanlama

Türkiye ile Mısır arasındaki Ro-Ro Taşımacılığı anlaşmasının iptal edildiği yönündeki iddia yalanlandı.

01.10.2014 - Güncelleme : 01.10.2014
Mısır'dan "anlaşma iptali" iddiasına yalanlama

KAHİRE

Türkiye ile Mısır arasındaki Ro-Ro Taşımacılığı anlaşmasının iptal edildiği yönündeki iddia yalanlandı.

AA muhabirine konuşan Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bağlı Dış Ticaret ve Ticari Anlaşmalar Bölümü Başkanı Said Abdullah, söz konusu anlaşmanın iptal edildiği yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İki ülke arasındaki deniz taşımacılığının birçok avantajı olduğunu ifade eden Abdullah, "Ülkelerden birinin anlaşmadan yararlanma hacmi, ihracat hacmiyle ilgili. Türkiye, bu anlaşmayla Körfez ülkeleri ve Doğu Asya ülkelerine ihracatını kolaylaştırıyor, bunun karşılığında da geçiş ücretini ödüyor" dedi. 

Abdullah, Mısır'ın ileriki dönemlerde bu anlaşmalardan istifade edeceğini dile getirerek, "Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya'ya yeni ihracat pazarları açmak istiyoruz. Bu deniz taşımacılığı sayesinde ihracatımızı güçlendireceğiz" diye konuştu.

 Ulaştırma ve ticaret bakanlıklarının karşı tarafın kabul ettiği ücret ve şartları belirlemek amacıyla anlaşmaları oldukça titiz şekilde gözden geçirdiğini kaydeden Abdullah, "Anlaşmaları gözden geçirmek iptal etmek anlamına gelmez. Biz farklı ülkelerle yapılan anlaşmaları da Mısırlı kaynakların şikayetleri üzerine kontrol ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mısır medyasında, iki ülke arasındaki Ro-Ro Taşımacılığı anlaşmasının iptal edildiği yönünde haberler yer almıştı.

Türkiye ve Mısır arasında Mart 2012'de Körfez ülkelerine gıda malzemeleri, elektronik cihazlar, tekstil ürünleri ihracatını kolaylaştırmak amacıyla, Mısır'ın limanlarının kullanılmasını içeren 3 yıllık anlaşma imzalanmıştı. Anlaşmanın süresi gelecek yıl 29 Nisan'da sona erecek. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın