Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,211.82
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
70,788.00
BIST 100
9,046.03
Kurumsal Haberler, arşiv

Öztürk İnguş ve Çeçen basın mensuplarıyla buluştu

Kuzey Kafkasya özerk cumhuriyetleriyle haber ağının genişletilmesi amacıyla bölgede bulunan AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, İnguş ve Çeçen özerk cumhuriyetlerinin basın mensuplarıyla görüştü.

01.10.2014 - Güncelleme : 01.10.2014
Öztürk İnguş ve Çeçen basın mensuplarıyla buluştu

GROZNİ

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, İnguşetya ulusal televizyon kanalını ziyaret ederek, televizyonun Genel Müdürü Madina Patiyeva, Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Şamsudin Bokov ve diğer basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

AA hakkında bilgi veren Öztürk, kurumun 100. yıl vizyonu ve hedeflerini anlattı. Son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde dünyanın en iyi sekiz ajansı arasına girmeyi başardıklarını ve Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika'da rakiplerini geride bırakarak birinci sıraya yükseldiklerini kaydeden Öztürk, "Kuzey Kafkasya bölgesinde kuracağımız haber ağıyla bölgede gücümüzü daha da artırmak ve birinci olmayı hedefliyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı Haber Akademisi hakkında da bilgi veren Öztürk, burada yeni nesil gazeteciler yetiştirdiklerini belirterek "Kafkasya'da bütün cumhuriyetlerde eğitim verilmesi yönünde yoğun talep geldi. Bu ihtiyacı karşılamak için çalışma yapacağız" diye konuştu.

İnguşetya ulusal televizyonunun Genel Müdürü Patiyeva da AA Genel Müdürü Öztürk'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:

"Türkiye ve İnguşetya birbirine yakın iki ülke. Türkiye'de çok büyük bir diasporamız var. Anadolu Ajansı'nın bu açılımının hem diasporamız hem de Türkiye ile bağlarımızı geliştireceğinden eminim. AA'nın haber ağının genişletilmesi ve kurumlarımız arasında anlaşmaların sağlanması için işbirliğine hazırız."

Kemal Öztürk, Çeçenistan'da da Basın-Yayın Evi'nde yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ve burada eğitim alan genç gazetecilerle bir araya geldi.  

Anadolu Ajansı hakkında bilgi veren Öztürk, Ajansın Kuzey Kafkasya bölgesinden haber üretimindeki eksikliklere de değindi.

Çeçenistan'ın bölgede önemli konuma sahip olduğunu vurgulayan Öztürk, kurulacak haber ağı vasıtasıyla bölgenin dünyaya tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

Öztürk, bölgedeki basın kuruluşlarıyla yapılacak işbirliğinin içeriğine ilişkin soru üzerine, Türkiye ile ilgili haberlerin doğrudan alınmasını sağlayacaklarını, aynı zamanda Çeçenistan'ın dünya basınına sağlıklı şekilde tanıtılacağını vurguladı.

Bu arada Basın-Yayın Evi Gazetecilik Okulu yetkilileri, yeni nesil gazeteciler yetiştirmek için Anadolu Ajansı ile işbirliği anlaşması imzalamak istediklerini belirttiler.

AA Genel Müdürü Öztürk bölgedeki temasları çerçevesinde pazartesi günü Rusya'ya bağlı Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyeti'nde Başbakan Yardımcısı Djanibek Suyunov, İletişim Bakanı Evgeniy Kratov ve yerel basın yöneticileriyle bir araya gelmişti. 

Muhabir: Vügar Novruzoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın