Gündem, Kurumsal Haberler, arşiv

AA Kuzey Kafkasya'da haber ağını genişletiyor

AA Genel Müdürü Öztürk, "Amacımız Kuzey Kafkasya bölgesindeki haber ağını genişleterek, bölgenin dünya kamuoyunda tanınmasını sağlamak" dedi.

29.09.2014 - Güncelleme : 29.09.2014
AA Kuzey Kafkasya'da haber ağını genişletiyor

ÇERKESSK 

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Kuzey Kafkasya ziyaretinde yerel medya yöneticileriyle buluştu. Öztürk, AA'nın Kuzey Kafkasya'daki haber ağını genişleterek bölgenin dünya kamuoyunda tanınmasını amaçladıklarını söyledi. 

Öztürk, Kuzey Kafkasya bölgesi ziyareti çerçevesinde Rusya'ya bağlı Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyeti'nde yerel basın yöneticileriyle bir araya gelerek, AA'nın 2020 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi.

Kafkas halklarının zengin kültür ve geleneğe sahip olduğunu belirten Öztürk, dünya kamuoyunun bölge halklarının sosyal yaşantısı ve kültürüne büyük ilgi duyduğunu vurguladı. Öztürk, buna rağmen Kuzey Kafkasya kültürünün dünyada yeterince tanınmadığının altını çizerek, "Anadolu Ajansı olarak amacımız, Kuzey Kafkasya bölgesindeki haber akışımızı ve haber ağımızı genişleterek, bölgenin sesini duyurmak ve dünya kamuoyunda tanınmasını sağlamaktır" dedi.

Türkiye başta olmak üzere AA abonelerinin bulunduğu ülkelerde Kuzey Kafkasya'dan göç eden çok sayıda kişinin yaşadığını hatırlatan Öztürk, oluşturulacak haber ağı ile hem Kuzey Kafkasya ile Orta Doğu, Afrika, Balkanlar ve diğer bölgeler arasında haber alışverişinin sağlanacağını hem de Türkiye ile Kuzey Kafkasya arasında bir köprü kuracaklarını ifade etti.

Toplantıya, Karaçay Çerkes Gazeteciler Birliği Başkanı Olesya Mhtse, Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti İletişim Bakan Yardımcısı İslam Xubiyev, Çerkessk TV Müdürü İnal Gaşokov, Noğayın Sesi gazetesi Müdürü Altınay Ayuova, Arxız 24 TV Genel Müdürü Anna Kazakova, Arxız 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Andrey Paşenko, Karaçay Çerkes Haber Ajansı Müdürü Rustam Lahov ve Karaçay Çerkes Devlet TV Müdürü Grigoriy Brınza katıldı.

KÇR medya grubu ile işbirliği protokolü imzalanacak

AA Genel Müdürü Öztürk, Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Djanibek Suyunov ve İletişim Bakanı Evgeniy Kratov ile de bir araya gelerek AA'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Kuzey Kafkasya'dan haber akışının artırılmasını sağlamak için bölgeyi bizzat ziyaret ettiğini dile getiren Öztürk, Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyeti ve AA'nın işbirliği çerçevesinde, bünyesinde televizyon kanalı, haber ajansı ve radyo kanallarının bulunduğu KÇR medya grubu ile işbirliği protokolü imzalayacaklarını kaydetti. 

Suyunov da bölgede AA gibi bir haber ajansının faaliyet göstermesinin Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyeti'ne gerek ekonomik anlamda gerek gazeteciliğin gelişmesi noktasında katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.

Muhabir: Vügar Novruzoğlu, Meltem Uzun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın