Dünya, arşiv

IŞİD'e karşı hava saldırılarına derhal başlanmalı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Hadi El-Bahra, Birleşmiş Milletler'de görev yapan gazetecilerle yaptığı toplantıda, IŞİD'e karşı hava saldırılarına derhal başlanmasını istedi.

23.09.2014 - Güncelleme : 23.09.2014
IŞİD'e karşı hava saldırılarına derhal başlanmalı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi El-Bahra, Birleşmiş Milletler'de (BM) görev yapan gazetecilerle yaptığı toplantıda,  IŞİD'e karşı hava saldırılarına derhal başlanmasını istedi.

BM 69. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan SMDK Başkanı Bahra, gazetecilere yaptığı yaptığı açıklamada, IŞİD'e yönelik hava saldırılarına derhal başlanması gerektiğini söyledi.

IŞİD'e karşı mücadelenin "hava saldırıları olmadan kazanılamayacağını" dile getiren Bahra, uluslararası ortaklara yaptığı çağrıda, acımasız Suriye rejimi üzerindeki baskının artırılarak, siyasi bir çözümü kabul etmeye zorlanması gerektiğinin de altını çizdi.  

 Konuşmasında, ''Burda konuştuğumuz, şu anda Suriye'nin kuzeyindeki Kuban bölgesinde yüzbinlerce sivil IŞİD tarafından acımasızca kuşatılmış'' durumda diyen Bahra, "IŞİD'in çok hızlı bir şekilde 300 köyü kasıp kavurduğunu ve büyük bir insani krize neden olduğunu" ifade etti.

130 binden fazla Suriyelinin son günlerde Türkiye'ye sığındığını belirten Bahra, Irak devletinin isteği üzerine ABD ve Fransa'nın Irak'ta hava saldırısı yaptığını ve Washington'un da Suriye'ye hava saldırıları başlatmak için hazır olduğunu söyledi.

Bahra, Pentagon'la yaptıkları görüşmede, IŞİD'e karşı sadece askeri tedbirlerin yeterli olmayacağını, ekonomik ve sosyal tedbirlerin de alınması gerektiğinin dile getirildiğini bildirdi.

Konuşmasında, SMDK olarak Suriye'deki mücadelenin IŞİD'e ve Suriye'deki acımasız rejime karşı olmak üzere iki bölümden oluştuğunu belirten Bahra, Beşar Esed rejiminin IŞİD'i desteklediğini hatırlattı.  

SMDK Başkanı Bahra, ayrıca acımasız katliamların sadece IŞİD tarafından değil, Esed rejimi tarafından da gerçekleştirildiğinin vurgularken, rejimin gerçekleştirdiği El Hule katliamını hatırlattı.

 Rejimin IŞID mevzilerini uçak ve füzelerle bombalamazken, sürekli SMDK güçlerini bombaladığını belirten Bahra, ''Böylece IŞİD’ı güçlendirerek dünyaya karşılarında ciddi bir tehlike olduğunu ve yaptıkları savaşı haklı çıkarma gibi bir mesajı vermek'' istediklerini ifade etti.

Konuşmasında, İslam'ın IŞİD'in filozofiyle hiçbir ilgisi olmadığını da belirten Bahra, ''Bunlar tamamen yanlışlar ve biz bunlara karşıyız.'' diyerek, birçok İslam enstitüsünün IŞİD'e karşı açıklamaları olduğunu hatırlattı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.