Dünya, arşiv

Memnuniyetle karşıladık

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Ashton, IŞİD tarafından rehin tutulan Türkiye'nin Musul Konsolosluğu personellerinin serbest bırakıldıkları haberini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

20.09.2014 - Güncelleme : 20.09.2014
Memnuniyetle karşıladık

BRÜKSEL

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, IŞİD tarafından rehin tutulan Türkiye'nin Musul Konsolosluğu personellerinin serbest bırakıldıkları haberini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Ashton, yazılı açıklamasında, örgütün elindeki diğer rehinelerin de geciktirilmeksizin serbest bırakılmasını talep etti.

Catherine Ashton açıklamasında "Uluslararası koalisyon bölgeyi IŞİD belasından kurtarmakta kararlıdır. Bu girişimde Türkiye hayati ortak ve diyaloğumuz için esas odaktır" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüzü Hayden: Sevinçle karşılıyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden da rehin tutulan Türkiye’nin Musul Konsolosluğu personelinin serbest bırakılmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Hayden, yaptığı yazılı açıklamada, “Onların serbest kalışını ve aileleriyle yakında buluşacak olmalarını sevinçle karşılıyoruz” ifadesini kullandı.

Hayden, gelişmelerle ilgili Türk hükümetini referans gösterdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın