Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.80
BTC/USDT
69,905.00
BIST 100
9,092.26
Gündem, arşiv

Suriyelilerin Türkiye'ye geçişi sürüyor

IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden kayıt işlemleri tamamlananlar Suruç ilçesindeki yakınlarının yanına yerleşiyor.

19.09.2014 - Güncelleme : 19.09.2014
Suriyelilerin Türkiye'ye geçişi sürüyor

ŞANLIURFA

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden kayıt işlemleri tamamlananlar Suruç ilçesindeki yakınlarının yanına yerleşiyor. 

Sınırdan minibüslerle Suruç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesine getirilen sığınmacıların kayıt işlemleri burada gerçekleştiriliyor. İşlemleri tamamlanan Suriyelilerden Türkiye'de akrabası olanlara izin veriliyor. 

Suriyeli Muhammed Emin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesindeki şartların giderek zorlaştığını belirterek, yardımlarından dolayı Türk hükümetine teşekkür etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar da saldırılardan kaçan misafirlere gıda yardımında bulunacaklarını söyledi.

Çatışmalar sürüyor

Rakka'ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile PYD arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların şiddetini artırması üzerine bölgeden kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesine bağlı Oylum köyünden Türkiye tarafına alınıyor.

Sabah saatlerinde köye gelen ve geçişleri takip ederken zaman zaman taşkınlığa neden olan grubun, kurduğu çadırların kaldırılması için güvenlik güçlerince uyarıda bulunuldu. Uyarılara rağmen çadırları sökmeyen gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Grup, müdahalenin ardından dağıldı.

Bu arada, Suriyelilerin sınırdan geçmesinin ardından Suriye tarafında kalan araçlar da güvenlik güçlerinin kontrolünde, arandıktan sonra pey der pey Türkiye tarafına alınmaya başlandı. Araçlar güvenlikli bir bölgede bekletilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın